Jans gepolst door Nijkamp om trainer te worden van Cincinnati

10 juli 2019, 20:15

Ron Jans (60) is in beeld om de nieuwe trainer te worden van het Amerikaanse FC Cincinnati. De hekkensluiter van de MLS heeft de coach gepolst of hij open staat voor een weerzien met Gerard Nijkamp. Hij werd vorige maand door de club aangesteld als Sport Director en ziet dat de pas 29-jarige Yoann Damet momenteel interim-coach is. Het is nog onduidelijk of Jans belangstelling heeft.

Dat schrijft De Stentor. "Ik ben inderdaad gepolst", vertelt Jans, die er weinig over kwijt kan én wil. "Ik neem een eventuele beslissing namelijk niet alleen, maar samen met mijn vrouw. We moeten eerst nog kijken of we dit zien zitten, voor we het over andere zaken gaan hebben", legt de oefenmeester uit. Dat hij weer aan het werk wil als trainer, is wel een zekerheid. Eerder gaf hij aan terug te willen keren op het veld, nadat zijn periode als technisch manager van FC Groningen hem niet voldeed.

Als coach heeft hij weinig te verliezen, want degradatie uit de MLS is niet mogelijk. Maikel van der Werff tekende eerder bij de nummer laatst, terwijl ook keeper Przemyslaw Tyton en Roland Lamah met een Eredivisie-verleden bij de club spelen. Alan Koch werd in mei ontslagen door de club, die dit seizoen voor het eerst uitkomt in de hoogste afdeling van Amerika.

Jans was in het verleden eerder werkzaam bij onder andere PEC Zwolle, SC Heerenveen, Anderlecht en FC Groningen. Met Nijkamp werkte hij in Overijssel jarenlang naar eigen zeggen zeer prettig samen.

Lees ook: Jans wil na periode in Groningen weer aan de slag als hoofdcoach

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen