AC Milan-crisis duurt voort na verlies tegen Fiorentina

29 september 2019, 22:43   Bijgewerkt: 29 september 2019, 23:31

AC Milan heeft opnieuw een vervelende nederlaag geleden in de Serie A. Fiorentina was met smaakmakers Frank Ribéry en Frederico Chiesa in het San Siro veel te sterk met 1-3. Door de pijnlijke thuisnederlaag zakken de Milanezen naar plek zestien en staat het slechts één punt boven de streep. Zo is het echt crisis in Milaan en moet trainer Marco Giampaolo vrezen voor zijn positie.

Fiorentina begon veel beter aan de wedstrijd en creëerde ook de beste kansen bij het dolende Milan. Na een kwartier spelen verdiende het via Chiesa een penalty: die werd eenvoudig benut door Erick Pulgar. Bij Milan zat er weinig structuur in het spel, terwijl de gasten met Chiesa en nieuwe aanwinst Franck Ribéry bij vlagen heel aardig speelden. Gaetano Castrovilli leek zelfs de 0-2 tegen de touwen te schieten, maar hier ging helaas voor de gasten buitenspel van Chiesa aan vooraf. Milan stelde hier weinig tegenover en mocht blij zijn dat het nog maar 0-1 bij de rust.

In de tweede helft ging het eigenlijk van kwaad tot erger bij AC Milan. Al na tien minuten kreeg Mateo Musacchio namijk een rode kaart nadat hij met de noppen vooruit inkwam op het been van Ribéry. Hierna liep Fiorentina met speels gemak uit naar 0-3 door treffers van Castrovilli en Ribéry. Tussen deze twee treffers door had uitblinker Chiesa nog een penalty gemist. Tien minuten voor tijd maakte Rafael Leao nog de eretreffer, maar verder dan dat kwam het niet.

AC Milan staat na deze nederlaag op een teleurstellende zestiende (!) plaats in de Serie A. Het scoorde in zes wedstrijden nog maar vier keer. Trainer Giampaolo - hij begon deze zomer aan zijn klus in de Italiaanse stad - stond voor deze wedstrijd al onder druk, maar nu lijkt het niet meer de vraag óf hij wordt ontslagen maar meer wanneer hij wordt ontslagen.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen