Jong Oranje treft Frankrijk in kwartfinales EK

31 maart 2021, 19:53

Jong Oranje wacht een zware kluif in de kwartfinale van het EK. De Nederlandse beloften nemen het eind mei op tegen hun Franse leeftijdsgenoten, die dankzij een 0-2 overwinning op Jong IJsland als nummer twee in de groepsfase eindigden. Een heerlijke titanenstrijd ligt daarmee voor de boeg, met twee ijzersterke generaties oog in oog.

Jong Oranje beschikt volgens de kenners over een gouden generatie, maar ook de Fransen mogen bepaald niet klagen. Zo kan het een defensiehart vormen met Europese subtop-basisklanten Jules Koundé (Sevilla) en Ibrahima Kounaté (RB Leipzig), terwijl de achttienjarige Eduardo Camavinga (Stade Rennes), Odsonne Edouard (Celtic) en Jonathan Ikone (LOSC Lille) voorbestemd zijn voor de wereldtop.

Ja, Jong Oranje mag zijn borst dus natmaken voor het treffen met het land dat voorafgaand misschien wel tot topfavoriet voor de eindzege in juni kon worden bestempeld. Die status bewees het overigens niet meteen: in de eerste EK-poulewedstrijd werd nog met 0-1 verloren van de generatiegenoten uit Denemarken. Woensdagavond voorkwam Frankrijk vroegtijdige uitschakeling door met 0-2 te winnen van Jong IJsland. 

Dankzij treffers van Matteo Guendouzi en Odsonne Edouard pakte Jong Frankrijk voor de tweede keer op rij de drie punten, waardoor het de groepsfase afsluit als nummer twee. Jong Denemarken pakte de volle buit en ontloopt als groepswinnaar Jong Oranje. De ploeg van Erwin van de Looi wacht een zware kluif tegen de Fransen.

Jong Denemarken* - Jong Rusland: 3-0

Jong Zwitserland - Jong Portugal*: 0-3

Jong Kroatië* - Jong Engeland: 1-2

*Geplaatst voor de volgende ronde

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen