Spaanse sportkranten: 'Koeman heeft gekregen wat hij verdient'

4 juni 2021, 09:55

Het aanblijven van Ronald Koeman als trainer van FC Barcelona is onderwerp van gesprek in de Spaanse sportkranten. President Joan Laporta maakte donderdag een einde aan de trainerssoap door het vertrouwen in de Nederlandse oefenmeester uit te spreken. Daarmee is de kou echter nog niet uit de lucht.

De baan van Koeman hing de afgelopen weken aan een zijden draadje. Laporta vond dat de Nederlandse trainer in zijn debuutseizoen ondermaats had gepresteerd en probeerde een breuk te forceren. Die breuk leek onafwendbaar toen Laporta tijdens een persbijeenkomst beweerde dat Koeman in het ziekenhuis was opgenomen en het management van de trainer vervolgens [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/385251/keiharde-aanval-management-koeman-breuk-lijkt-onafwendbaar/,_blank,keihard toesloeg].

De breuken zijn inmiddels gelijmd, maar dat betekent niet dat Laporta plots het volste vertrouwen in Koeman heeft. 'Het is een publiek geheim dat Laporta heeft geprobeerd om het salaris van Koeman te verlagen door hem een derde jaar aan te bieden als het nieuwe seizoen goed zou verlopen. Koeman heeft zich echter niet voor de gek laten houden. De spelers wisten dat Koeman zou blijven omdat Laporta geen geld had om hem te ontslaan of een vervanger aan te trekken. Koeman heeft uiteindelijk gekregen wat hij verdient: nog een jaar bij Barcelona', schrijft AS.

'Koeman is goed omgegaan met de oudere spelers, won de beker en stond op het punt om de dubbel te winnen. In het laatste deel van het seizoen zijn fouten gemaakt. Die hebben geleid tot twijfels, maar uiteindelijk is de juiste beslissing genomen. Het meest interessante van de persconferentie van Laporta was dat hij aangaf dat Jordi Cruijff als wildcard kan worden gebruikt bij noodsituaties.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen