Complimenten voor Koemans' Barcelona: 'Glimlach terug'

17 augustus 2021, 07:43

De beschouwingen in de Spaanse media over de start van het nieuwe seizoen van FC Barcelona sidderen nog even na. Volgens de verschillende ochtendkranten staat de ploeg van Ronald Koeman er goed op en is er na het vertrek van Lionel Messi weer reden tot een glimlach. Ondanks de persconferentie van voorzitter Joan Laporta met de trieste financiële situatie, is er sportief weer perspectief.

Die balans maakt El Mundo Deportivo althans op. 'Ondanks het vertrek van Messi, het feit dat Ronald Koeman met anderhalf been uit Camp Nou was in de zomer en de dramatische financiële situatie, kan er weer gelachen worden', schrijft het dagblad. 'Barça opende het tweede seizoen onder Koeman met een overwinning en de kleedkamer toonde eenheid aan. De ploeg hervond de glimlach, speelde een zeer goede eerste helft en de spelers van wie het werd verwacht, deden een stap naar voren na het vertrek van Messi.'

'Memphis Depay bracht de klasse, Martin Braithwaite was de onverwachte hoofdrolspeler en Griezmann miste geluk in de afwerking, maar hij nam zijn nieuwe rol als leider op zich. Achterin liet Eric Garcia zich zien als de grootste verrassing, terwijl veteranen Gerard Piqué, Sergio Busquets en Jordi Alba op hun best presteerden. Frenkie de Jong en Pedri schitterden als vanouds', zag de krant, die oordeelde dat het doelpunt van Pique na zijn geste prachtig symbolisch was.

Verder viel op dat na Pique het meeste applaus was voor talent Pedri, die veel steun kreeg van de fans in Camp Nou. 'De vreugde die op het veld te zien was, is ook een weerspiegeling van de eenheid die de kleedkamer leeft. (...) Enkele dagen geleden is er een teamdiner geweest, waarbij alle spelers plus aanhang en kinderen meemochten. De oudere spelers betaalden, al was Jordi Alba na een loting de pineut en moest de rekening voldoen', wordt er geschreven over de eenheid.

Lees ook: Memphis oogst lof: 'Zijn debuut maakt iedereen enthousiast'

'Na één duel is het nog te vroeg om conclusies te trekken, maar Barça versloeg Juventus in de Joan Gamper Trofeu en versloeg Real Sociedad in het competitiedebuut met een goede eerste helft. En dat terwijl onder andere Ansu Fati, Sergio Agüero en Ousmane Dembélé nog altijd ontbreken. Er is nog veel werk aan de winkel en het zou een vergissing zijn om te denken dat dit Barça voor alle titels gaat meestrijden, maar de terugkeer naar het 4-3-3-systeem en het spel bracht in elk geval voor veel vreugde, die in de afgelopen seizoen weleens verloren leek gegaan.'

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen