Memphis heeft een klik met Griezmann, maar droomt van Messi

2 augustus 2021, 18:40

Memphis Depay heeft tijdens zijn eerste officieuze wedstrijden namens FC Barcelona een prima indruk achtergelaten. De aanvaller vormde een prima duo met Frenkie de Jong, maar ook de samenwerking met Antoine Griezmann verliep uitstekend in de eerste wedstrijd.

De Franse aanvaller mocht tegen Girona een strafschop nemen, maar besloot om Memphis de kans te geven op zijn eerste treffer in Catalaanse dienst. Het lijkt het begin van een succesvolle samenwerking, want ook in de daaropvolgende duels probeerden ze elkaar veelvuldig te zoeken. Tegenover het Catalaanse TV3 is de Nederlander lovend. "Hij probeert mij te zoeken op het veld en ik probeer hem ook te zoeken. Hij is een speler met veel kwaliteiten: technisch én intelligent."

Het kan een succesvol duo worden in Camp Nou, maar de droom van Memphis is om te floreren met Lionel Messi aan zijn zij. De Argentijnse voetballer is inmiddels transfervrij, maar de verwachting is dat hij 'gewoon' zijn contract verlengd in Barcelona. Vooral nu zijn vriend Sergio Aguëro ook de overstap heeft gemaakt naar de Catalaanse grootmacht. "Het is een droom van mij en ik hoop dat die snel uit zal komen", doelt de Oranje-international op de samenwerking met Messi, die nog vakantie viert na zijn deelname aan de Copa América.

Memphis kan op 15 augustus zijn eerste officiële wedstrijd namens FC Barcelona spelen. De ploeg van Ronald Koeman opent de competitie dan met een wedstrijd tegen Real Sociedad. Ploeggenoot De Jong liet zich eerder al lovend uit over de nieuwe Nederlander: "Hij voegt veel toe aan ons team omdat hij een goede dribbel heeft, doelpunten maakt en assists kan geven. Memphis ligt goed in de groep en de groep is ook goed met hem. Het helpt ook wel dat hij goed speelt, dat maakt het allemaal wat makkelijker."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen