KNVB lanceert kalender 22/23: winterstop begint op 13 november

9 december 2021, 10:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De KNVB heeft de speeldagenkalender van volgend seizoen gepubliceerd. Zowel de eredivisie als de Keuken Kampioen Divisie beginnen in het weekend van 5 augustus 2022. Zeven dagen eerder wordt afgetrapt met het duel om de Johan Cruijff Schaal. Door het WK in Qatar - dat van 21 november tot en met 18 december plaatsvindt - stopt de eredivisie al op 13 november.

De competitie wordt - na een pauze van drie weken na het WK - vervolgens op 6 januari weer hervat. Ook laat de KNVB weten dat er in de Eredivisie komend seizoen slechts één midweekse speelronde zal worden afgewerkt. De bond houdt hierbij rekening met reisafstanden voor spelers en supporters. In de Keuken Kampioen Divisie hoeft men helemaal geen midweekse wedstrijden af te werken, tenzij clubs niet tijdens interlandbreaks willen voetballen door het missen van internationals.

Ook staat de datum van de KNVB Bekerfinale van 2023 vast: de strijd om de welbekende dennenappel zal op zondag 23 april aanvangen, met uiteraard de Rotterdamse Kuip als strijdtoneel. De KNVB heeft bij het samenstellen van het schema onder andere gesprekken gevoerd met voetbalbetaalzender ESPN, Supporterscollectief Nederland en de voetbalclubs die actief zijn in de twee hoogste afdelingen van het Nederlandse profvoetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen