Bekerduel met gevoelig tintje: ontsnapte ploegen treffen elkaar

18 januari 2022, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 18 januari.

Wedstrijden

RKC Waalwijk - ADO Den Haag (18.45 uur)

Een bekerwedstrijd met een gevoelig tintje. RKC en ADO waren in 2020 in moordend tempo op weg naar degradatie, maar het coronavirus 'redde' de clubs. Er ging een streep door de competitie, waardoor de worstelende laagvliegers niet degradeerden. ADO Den Haag zakte het jaar daarna alsnog af naar het tweede niveau, terwijl RKC nog altijd knap stand houdt. Het is interessant om te zien hoe dicht de laagvlieger in de Eredivisie en de promotiekandidaat in de Keuken Kampioen Divisie bij elkaar liggen.

Gabon - Marokko (20.00 uur)

Marokko wist de eerste twee groepswedstrijden te winnen en is daarmee al zeker van een plek in de volgende ronde van de Afrika Cup, maar met goed voetbal ging dat vooralsnog niet gepaard. Tegen het Gabon van SC Cambuur-speler David Sambissa krijgt Marokko de kans om aan het vertrouwen te werken. Voor de Marokkanen staat er dus verder niets meer op het spel.

SC Heerenveen - Go Ahead Eagles (21.00 uur)

Beide ploegen staan redelijk veilig in de middenmoot van de Eredivisie en lijken zich in de tweede seizoenshelft al snel veilig te gaan spelen. Om het seizoen nog een beetje kleur te geven, hopen zij ver te komen in het bekertoernooi. In Friesland strijden de Eredivisionisten om een plek in de kwartfinale. Tijdens de allereerste wedstrijd van dit seizoen was Heerenveen met 0-1 te sterk.

Voetbal op tv

17.00 uur: Malawi - Senegal, ESPN, live verslag van het duel in de Afrika Cup 

17.00 uur: Zimbabwe - Guinee, ESPN 3, live verslag van het duel in de Afrika Cup

18.45 uur: RKC Waalwijk - ADO Den Haag, ESPN 2, live verslag van het duel in de KNVB beker

20.00 uur: Vitesse - DVS '33, ESPN 3, live verslag van het duel in de KNVB beker

20.00 uur: Gabon - Marokko, ESPN 4, live verslag van het duel in de Afrika Cup

20.00 uur: Ghana - Comoren, ESPN 2, live verslag van het duel in de Afrika Cup

21.00 uur: SC Heerenveen - Go Ahead Eagles, ESPN, live verslag van het duel in de KNVB Beker

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen