Met welk gevoel gaan PSV en Ajax de Eredivisie-topper in?

20 januari 2022, 07:00   Bijgewerkt: 19 januari 2022, 23:45

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 20 januari.

Wedstrijden 

Ivoorkust - Algerije (17.00 uur)

Twee weken geleden werd Algerije nog getipt als titelfavoriet voor de Afrika Cup, maar het overleven van de groepsfase is al een hels karwei gebleken. Met slechts één punt uit de eerste twee duels staan Ramiz Zerrouki en zijn ploeggenoten laatste in groep E. Vanmiddag wacht een loodzware klus tegen de koploper, het Ivoorkust van Sébastien Haller en Ibrahim Sangaré. Weet de winnaar van de vorige editie deze Afrika Cup-campagne nog te redden? 

Arsenal - Liverpool (20.45 uur)

Na enige vertraging door de coronaperikelen bij Liverpool, weten we na vandaag eindelijk wie de tweede League Cup-finalist van dit seizoen is. In de heenwedstrijd wist de ploeg van Jürgen Klopp de defensie van een tienkoppig Arsenal niet te kraken. Het bleef 0-0, wat betekent dat beide ploegen vandaag nog alles te winnen hebben. Wie van de twee mag het op 27 februari op Wembley opnemen tegen Chelsea? 

Ajax - Excelsior Maassluis (21.00 uur)

Ajax wandelde vooralsnog gemakkelijk door de KNVB Beker heen. Als Europees spelende club was het vrijgeloot voor de eerste rondes en tegen de amateurs van BVV Barendrecht kwam het vervolgens niet voor verrassingen te staan. Ook Excelsior Maassluis zou vanavond geen probleem mogen zijn, al is voorzichtigheid natuurlijk altijd vereist. Zeker met de topper tegen PSV in het vooruitzicht zal focus in Amsterdam het sleutelwoord zijn.

Athletic Bilbao - FC Barcelona (21.30 uur)

Ronald Koeman gaf een moeizaam seizoen afgelopen zomer nog enige glans door met FC Barcelona de Copa del Rey te pakken. Een prolongatie van die titel zou ook opvolger Xavi wat lucht kunnen geven. Zover is het uiteraard nog lang niet: vanavond spelen de Catalanen de achtste finale van het toernooi. Athletic Bilbao, dat vorig jaar in de finale met 0-4 werd verslagen, is de tegenstander en zal ongetwijfeld uit zijn op revanche. 

Voetbal op tv

17.00 uur: Ivoorkust - Algerije, ESPN - live verslag van het Afrika Cup-duel

17.00 uur: Sierra Leone - Equatoriaal-Guinea, ESPN 3 - live verslag van het Afrika Cup-duel

18.45 uur: PSV - Telstar, ESPN 2 - live verslag van het KNVB Beker-duel

19.00 uur: Elche - Real Madrid, Ziggo Sport Tennis - live verslag van het Copa del Rey-duel

20.00 uur: Gambia - Tunesië, ESPN 3 - live verslag van het Afrika Cup-duel

20.00 uur: Mali - Mauritanië, ESPN 4 - live verslag van het Afrika Cup-duel

20.45 uur: Arsenal - Liverpool, Ziggo Sport - live verslag van het League Cup-duel

21.00 uur: Ajax - Excelsior Maassluis, ESPN - live verslag van het KNVB Beker-duel

21.00 uur: AS Roma - Lecce, Ziggo Sport Voetbal - live verslag van het Coppa d'Italia-duel

21.30 uur: Athletic Bilbao - FC Barcelona, Ziggo Sport - live verslag van het Copa del Rey-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen