PSV in problemen door coronamaatregelen en klopt aan bij UEFA

26 januari 2022, 17:17   Bijgewerkt: 26 januari 2022, 17:25

De versoepelingen die dinsdagavond werden aangekondigd voor het betaald voetbal, leverden nog veel vraagtekens op. Vooral de regel dat toeschouwers uiterlijk om 22.00 uur weg moeten zijn, leidt tot problemen. PSV klopte om die reden al aan bij de UEFA.

De Eindhovenaren nemen het op donderdag 17 februari namelijk om 21.00 uur op tegen Maccabi Tel-Aviv in de Conference League. Omdat dat door de dinsdag aangekondigde voorwaarden niet mogelijk is met publiek, heeft de club de UEFA verzocht om het duel op een vroeger tijdstip te laten spelen. Dat berichtte het Eindhovens Dagblad, dat daarbij direct vermeldde dat het niet duidelijk is of dat ook door de bond kan worden toegekend.

Als het al lukt om dat duel met supporters te spelen, zal dat hooguit met een derde van de maximale capaciteit zijn. Dat komt neer op zo'n 12.000 toeschouwers. Een week later speelt PSV de return tegen Maccabi Tel-Aviv in Israël, waar de stadions wel vol mogen. In dat opzicht is het thuisvoordeel van de tegenstander dus sowieso groter dan bij PSV.

De krant schreef dat clubs nog altijd met het kabinet in overleg zijn, onder meer over de vraag of de uiterlijke eindtijd voor voetbalwedstrijden naar 23.00 uur kan. Vooralsnog lijkt het er echter niet op dat daar gehoor aan gegeven zal worden. Daarom worden verdere problemen voorzien. Bijvoorbeeld bij Eredivisiewedstrijden die om 20.00 uur beginnen, zoals de eerstvolgende thuiswedstrijd van PSV tegen AZ. Mocht dat duel uitlopen, omdat er bijvoorbeeld veel extra tijd wordt bijgeteld, dan kan het eindtijdstip van 22.00 uur niet gegarandeerd worden.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen