Mourinho komt naar de GelreDome, AZ stuit op Bodø/Glimt

25 februari 2022, 13:24   Bijgewerkt: 25 februari 2022, 14:36

Vitesse heeft loodzwaar geloot voor de achtste finale van de Conference League. De Arnhemmers vervolgen het Europese avontuur met een dubbele ontmoeting met AS Roma. AZ wacht een tweeluik met FK Bodø/Glimt. De heenwedstrijden worden op 10 maart gespeeld, de returns op 17 maart.

AZ plaatste zich voor de laatste zestien van de Conference League door probleemloos de groepsfase door te komen. In een groep met Randers, Jablonec en Cluj behaalden de Alkmaarders veertien punten in zes wedstrijden. Puntje van kritiek was dat het spel van de ploeg van trainer Pascal Jansen op de Europese avonden vaak te wensen overliet.

Waar AZ zich geruisloos voor de achtste finale plaatste, beleefde Vitesse een bizarre groepsfase. De club uit Arnhem overleefde een loodzware poule met Stade Rennais, Tottenham Hotspur en Mura. Daar had Vitesse een klein beetje geluk bij: de laatste groepswedstrijd tussen Spurs en Rennes kon niet worden gespeeld, waardoor de UEFA besloot de Engelse club een reglementaire nederlaag toe te kennen.

Lees ookFeyenoord treft Servische koploper

Voor Vitesse krijgt het bijzondere Europese seizoen een prachtig vervolg in de achtste finale. Op 10 maart komt het AS Roma van trainer José Mourinho en drievoudig Oranje-international Rick Karsdorp langs in de GelreDome. Een week later wacht de Arnhemmers de return in de Italiaanse hoofdstad. AZ begint de dubbel met een uitwedstrijd.

De volledige loting

Olympique Marseille - FC Basel

Leicester City - Stade Rennais

PAOK Saloniki - KAA Gent

Vitesse - AS Roma

PSV - FC Kopenhagen

Slavia Praag - LASK Linz

FK Bodø/Glimt - AZ

Feyenoord - Partizan Belgrado

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen