Ambitieuze laagvlieger Hertha stuurt voor tweede keer trainer weg

13 maart 2022, 16:40
Ambitieuze laagvlieger Hertha stuurt voor tweede keer trainer weg

Hertha BSC heeft zondagochtend afscheid genomen van hoofdtrainer Tayfun Korkut. De club uit Berlijn presteert dramatisch in de Bundesliga en moet zelfs vrezen voor degradatie. Die strijd wordt in de slotfase van het seizoen dus niet meer gevoerd voor Korkut.

Hertha verloor zaterdagavond met 2-0 op bezoek bij Borussia Mönchengladbach en heeft grote problemen in de Bundesliga. De club staat met nog acht speelrondes voor de boeg op de zeventiende plaats. Dat zou aan het einde van de rit degradatie naar het tweede niveau betekenen. De clubleiding heeft geen vertrouwen dat Korkut de zaak nog gaat redden.

In Berlijn waren de verwachtingen voor het seizoen torenhoog. Door een grote financiële injectie hoopte de club uit de hoofdstad mee te doen om de bovenste plaatsen, maar niets blijkt dus minder waar. Eerder dit seizoen werd ook trainer Pal Dardai al ontslagen en dus is Korkut de tweede oefenmeester die zijn congé krijgt in het Olympia Stadion.

Met Jurgen Ekkelenkamp in de gelederen heeft Hertha dus nog acht wedstrijden om een veilige plek te bemachtigen. Er wordt nog gespeeld tegen achtereenvolgens Hoffenheim, Bayer Leverkusen, Union Berlin, FC Augsburg, VfB Stuttgart, Arminia Bielefeld, Mainz 05 en Borussia Dortmund. Hertha speelde tijdens seizoen 2012/13 voor het laatst in de 2. Bundesliga.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen