L'Équipe spaart Wijnaldum niet na drama in het prinsdom

21 maart 2022, 09:56
L'Équipe spaart Wijnaldum niet na drama in het prinsdom

Waar Georginio Wijnaldum de afgelopen jaren onomstreden was in Oranje, zou dat de komende tijd weleens anders kunnen zijn. De middenvelder verruilde Liverpool afgelopen zomer voor Paris Saint-Germain, maar zijn transfer heeft niet echt gelukkig uitgepakt. Wijnaldum zit voornamelijk op de bank en als hij speelt, weet hij zijn stempel niet te drukken. Ook niet in de uitwedstrijd tegen AS Monaco. Integendeel zelfs. 

Wat is er toch met Paris Saint-Germain aan de hand? Het zag er in eerste instantie nog allemaal zo rooskleurig uit voor de Franse grootmacht. Ze heeft een straatlengte voorsprong op haar achtervolgers in de competitie en leek zich ten koste van Real Madrid te gaan plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League. Na een 1-0 zege in de heenwedstrijd kwamen de Parijzenaren ook in Madrid op voorsprong. Maar na de 1-1 ging het helemaal mis voor PSG. Het verloor met 3-1 en kon wederom een streep zetten door de Champions League-droom. 

Omdat PSG ook al was uitgeschakeld in het bekertoernooi, resteert de ploeg van Mauricio Pochettino alleen nog de competitie. Daarin mag Wijnaldum de laatste tijd wat vaker zijn opwachting maken. Waar hij in het tweeluik met Real Madrid in de Champions League geen minuut in actie kwam, had hij zondagmiddag voor de vijfde keer op rij een basisplaats in de Ligue 1. Maar met de Oranje-international in de ploeg gingf PSG hard onderuit bij AS Monaco. De Monegasken, die zevende staan in de competitie en afgelopen donderdag nog werden uitgeschakeld in de Europa League, waren met 3-0 te sterk. 

Lees ook: Rechtsbuiten Wijnaldum verliest kansloos met Paris Saint-Germain

PSG zakte, niet voor het eerst dit seizoen, diep door het ijs. L'Équipe wond er dan ook geen doekjes om. De Franse sportkrant strooide met pijnlijke beoordelingen. Zo kregen Neymar en Presnel Kimpembe een 2 als rapportcijfer, evenals Wijnaldum. De Oranje-international verving Lionel Messi als rechtsbuiten, maar kwam daar totaal niet uit de verf. Hij werd overigens na 69 minuten naar de kant gehaald. Opvallend was ook de wissel van Neymar, een tiental minuten later. De Braziliaan speelde weliswaar een draak van een wedstrijd, maar normaliter laat Pochettino zijn sterspeler altijd staan. 

Volgens L'Équipe heeft Pochettino een duidelijk signaal afgegeven met die wissel. 'Heel langzaam en zichtbaar verbaasd verliet hij het veld. Pochettino zei enkele maanden geleden dat hij zijn sterren het liefst niet wilde wisselen omdat ze altijd beslissend kunnen zijn. Het naar de kant halen van Neymar is daarmee een beslissing die niet valt te onderschatten', schrijft de krant. Ondanks de 3-0 nederlaag gaat PSG nog altijd dik aan kop in Frankrijk. De voorsprong op Marseille bedraagt twaalf punten. Er zijn nog negen wedstrijden te gaan in de Ligue 1. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen