ADO reageert op dramatische middag: 'We schamen ons diep'

30 mei 2022, 13:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

ADO Den Haag heeft middels een statement op de clubsite gereageerd op de gebeurtenissen van zondag. Zowel tijdens als na de tweede ontmoeting met Excelsior in de strijd om promotie naar de Eredivisie braken er ongeregeldheden uit. ADO, dat na strafschoppen verloor en daardoor verdoemd is tot nóg een jaar Keuken Kampioen Divisie, laat weten zich diep te schamen voor wat er allemaal is gebeurd.

'Wat een hoogtepunt moest worden mondde uit in een dubbele teleurstelling', klinkt het in het statement. ADO Den Haag begon geweldig aan de promotiefinale en leidde na 47 minuten met 3-0. Maar in de eerste helft ging het al mis op de tribune. De assistent-grensrechter werd bekogeld met van alles en nog wat. Scheidsrechter Danny Makkelie besloot vervolgens om de wedstrijd tien minuten te staken. Daar bleef het echter niet bij. Excelsior kwam terug tot 3-2. In de blessuretijd viel ook nog eens de 3-3, nadat ADO-supporters zich al hadden verzameld langs de rand van het veld. Zij moesten eerst terug naar hun plek voordat Makkelie de wedstrijd wilde hervatten. 

Maar het ging pas écht mis na afloop. 'Supporters van ADO Den Haag zochten de confrontatie met de mensen in het uitvak, maar ook buiten het stadion met de politie en ME. Namens ADO Den Haag schamen we ons diep voor wat er gisteren heeft plaatsgevonden', schrijft de Haagse club. 'Namens ADO Den Haag bieden wij de supporters die zich niet veilig gevoeld hebben in en om het stadion, en met name de supporters, spelers en staf van Excelsior, onze welgemeende excuses aan. Het is te gênant voor woorden. Het Cars Jeans Stadion moet een open en toegankelijke plek zijn voor iedereen waar elke bezoeker zich veilig moet voelen.'

Lees ook: Spelers Excelsior geslagen door ADO-fans: "Rennen voor ons leven"

Maatregelen

ADO moest uiteindelijk na strafschoppen zijn meerdere erkennen in Excelsior. De Hagenezen zijn daardoor veroordeeld tot nóg een jaar in de Keuken Kampioen Divisie, waar het de ambitie was om zo snel mogelijk terug te keren op het hoogste niveau. Maar de nederlaag valt in het niets vergeleken met de verschrikkelijke taferelen na afloop. 'Naast de financiële schade en mogelijke boetes weegt de imagoschade voor de club op dit moment ook heel zwaar. Door dit soort incidenten komt de club er slecht op te staan', realiseert de club zich.

De club is dan ook zeker niet van plan om het hierbij te laten. 'ADO Den Haag zal in samenspraak met alle instanties al het mogelijke doen om de raddraaiers verantwoordelijk te stellen voor de veroorzaakte schade en zwaar te bestraffen voor hun wangedrag.' Er wordt nog niets gezegd over specifieke maatregelen, 'maar langdurige stadionverboden zullen deel uitmaken van de maatregelen', wordt er besloten.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen