Bale bevestigt MLS-transfer en wordt ploeggenoot van Chiellini

26 juni 2022, 08:49
Foto: © ProShots

Gareth Bale vervolgt zijn carrière in de Verenigde Staten. De Welshman werd in eerste instantie gelinkt aan een spectaculaire terugkeer in zijn geboortestad Cardiff, maar kiest uiteindelijk toch voor een Amerikaans avontuur bij Los Angeles FC. Daar wordt hij ploeggenoot van Giorgio Chiellini.

Bale was transfervrij na zijn vertrek bij Real Madrid, waar hij negen seizoen speelde. In de eerste jaren was de aanvaller belangrijk voor de Spaanse grootmacht, maar de laatste jaren nam de onvrede toe. De voetballer was vaak geblesseerd en kreeg het verwijt niet alles te geven voor de club. Ondanks die kritiek vanuit Madrid was er behoorlijk wat interesse voor de aanvaller. Zo werden Cardiff City, Atlético Madrid en Getafe aan hem gelinkt.

Uiteindelijk koos hij dus voor het avontuur in Amerika. Bale heeft de transfer bevestigd met een video op zijn twitterpagina. "Tot snel, Los Angeles", schrijft Bale bij dat bericht op zijn sociale media-account. Hoelang hij zich aan de club verbindt, is nog onduidelijk. De aanvaller mag pas op 7 juli officieel verwelkomd worden. De transfermarkt in de Verenigde Staten is nu nog gesloten.

Chiellini nieuwe ploeggenoot

Bale is de tweede grote naam die zich deze zomer verbindt aan de club, die in 2014 werd opgericht. Ook Chiellini kwam transfervrij naar Los Angeles na zijn periode bij Juventus. Ook hij kan begin juli pas officieel verwelkomd worden, al is zijn transfer al een tijdje langer wereldkundig. Het topduo moet de club de eerste MLS-titel in de geschiedenis op gaan leveren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
avatar

De kop van dit artikel had natuurlijk moeten zijn: “Los Angeles heeft een betere golfbaan dan Cardiff”

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen