Duidelijk advies voor Ajax: "Ik zou Haller nóóit verkopen"

21 juni 2022, 08:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Oud-voetballer John van Loen is van mening dat een overstap van Sébastien Haller naar Borussia Dortmund onverstandig zou zijn. De oud-spits van de Amsterdamse club denkt dat het voor Ajax beter is om de Ivoriaan te behouden, maar dat het voor de 27-jarige aanvalsleider zelf ook beter is om in de Johan Cruijff ArenA te blijven.

De interesse van Borussia Dortmund in Haller is inmiddels zeer concreet. Der Borussen zouden 33 miljoen euro over hebben voor de veel scorende spits van de Amsterdammers, maar Ajax zou meer geld willen zien. Haller scoorde in het afgelopen seizoen 34 doelpunten in clubverband, wat voor Van Loen een reden is om de spits niet te laten gaan: "Geven andere spitsen Ajax ook de garantie dat ze er tussen de vijftien en twintig inschieten? En als dat zo is: wat kost zo'n spits? Dat in Amsterdam de twijfel over Sébastien blijft bestaan, snap ik niet zo, geeft Van Loen aan in gesprek met De Telegraaf."

De 57-jarige Utrechter vervolgt: "Toch zou ik Haller nóóit verkopen. Geloof me, je scoort niet zo maar elf keer in de Champions League. Dan doe je echt wel iets goed." Van Loen begrijpt daarom ook goed dat Borussia Dortmund in de zoektocht naar een nieuwe spits is uitgekomen bij de spits van Ajax. "Voordat hij naar West Ham United en later Ajax ging, heeft Sébastien het fantastisch gedaan bij Eintracht Frankfurt. En vergeet de groepswedstrijden van vorig seizoen in de Champions League tegen Dortmund niet. Zowel uit als thuis speelde Haller ijzersterk en was hij trefzeker."

Van Loen denkt dat Haller bij Ajax niet de onomstreden nummer één spits is, waardoor een vertrek bespreekbaar is. "Een andere reden om te vertrekken kan ik niet bedenken", doelt de voormalig-international op Brian Brobbey, die Ajax probeert over te nemen van RB Leipzig. "Voor het geld hoeft hij het (Haller, red.) in elk geval niet meer te doen. Bij zijn vorige clubs heeft hij genoeg verdiend. De uitdaging van een grotere competitie? Ik zou liever aan de lopende band scoren in de Eredivisie dan moeizaam in de Bundesliga", besluit de oud-penningmeester van de Amsterdammers.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

“Nooit” slaat nergens op. Nee, voor 0,5 miljoen laat je ‘m niet gaan, voor 500 miljoen natuurlijk meteen. Ergens daartussen zit het kantelpunt, gekoppeld aan beleid, ambitie, financiën, verwachtingen, etc. etc. Zo werkt dat al jaren en dat zou je als penningmeester ook moeten weten. Transfers horen erbij in voetbal.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen