Falende organisatie krijgt de schuld van chaos bij finale CL

13 juli 2022, 15:01   Bijgewerkt: 13 juli 2022, 15:08

De organisatie van de Champions League-finale in Parijs krijgt de schuld van alle wanordelijkheden en chaos die voorafgaand aan de wedstrijd ontstonden. Dat is de conclusie van het bureau dat onderzoek deed naar de problemen die ontstonden met supporters van Liverpool.

De Franse politie zette traangas in om de fans van Liverpool te verdrijven. Zij beschikten over een geldig toegangsbewijs voor de wedstrijd tegen Real Madrid, maar kwamen het stadion niet in. Om hen weg te krijgen bij de hekken werd traangas ingezet. Diverse Franse jongeren klommen over de hekken en bestormden het stadion, waardoor de finale ruim een halfuur later pas van start ging.

Uit het onderzoek blijkt dat er sprake was van 'disfunctionerende organisatie op alle niveaus.' Uiteindelijk raakten 230 mensen gewond, waarvan de supporters van Liverpool de schuld kregen. "Er was sprake van een gebrek aan coördinatie tussen de diverse betrokken diensten", aldus onderzoeker Laurent Lafon. Dat laat De Telegraaf optekenen.

Het liep uiteindelijk helemaal uit de hand. "Een van de punten waarop het misging was dat er niet geanticipeerd is op een vervoersstaking, waardoor fans op andere manieren dan voorzien bij het stadion arriveerden. Deels had dat te maken met fraude. "Dat kan zeker niet als een van de hoofdoorzaken worden genoemd voor de incidenten."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen