Leeuwinnen balen: liefst vier twijfelgevallen richting woensdag

10 juli 2022, 20:25
Leeuwinnen balen: liefst vier twijfelgevallen richting woensdag

De Oranje Leeuwinnen treden woensdag tegen Portugal waarschijnlijk met een flink gewijzigd elftal aan ten opzichte van de eerste groepswedstrijd tegen Zweden. Bondscoach Mark Parsons moet mogelijk vier spelers missen.

Zowel Sari van Veenendaal als Aniek Nouwen viel zaterdag geblesseerd uit tegen Zweden. Van Veenendaal liep een schouderblessure op, terwijl Nouwen met enkelklachten de strijd moest staken. Parsons gaf na afloop van de wedstrijd aan dat het er 'niet goed' uitziet voor het tweetal. De KNVB kon zondag tegen De Telegraaf nog niet zeggen hoe ernstig de blessures zijn.

Ook Stefanie van der Gragt kwam niet ongeschonden uit de strijd. Zij liep een ribblessure op, waardoor zij zondag toekeek bij de training. 'Op de vraag hoe ze zich voelde, maakte ze door een open hand heen en weer te kantelen duidelijk dat het nog niet top ging', schrijft bovengenoemde krant, die stelt dat het niet aannemelijk is dat de verdediger woensdag in actie kan komen.

En dan is er nog Jackie Groenen, die daags na de wedstrijd positief testte op corona. Zodra zij klachtenvrij is en negatief test, kan ze weer bij de groep aansluiten. Zij is een twijfelgeval richting de wedstrijd tegen Portugal.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen