Oranje Leeuwinnen op rapport: Groenen blinkt uit, twee onvoldoendes

9 juli 2022, 23:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Oranje Leeuwinnen zijn met een gelijkspel begonnen aan het Europees kampioenschap. De ploeg van bondscoach Mark Parsons kwam op achterstand tegen Zweden, maar kwam dankzij Jill Roord uiteindelijk langszij (1-1). FCUpdate.nl zet de beoordelingen van het Nederlands elftal op een rijtje.

Grote uitblinker aan de kant van het Nederlands elftal was Jackie Groenen, die na een sterk optreden werd beoordeeld met een 8,0. Alleen Lieke Martens kwam niet in aanmerking voor een voldoende. De kersverse aanwinst van Paris Saint-Germain sloot de wedstrijd af met een 5,0. Aanvalsmaatje Vivianne Miedema krijgt een 7,0.

Eén basiskracht kwam uiteindelijk niet in aanmerking voor een beoordeling. Sari van Veenendaal moest de strijd al na 22 minuten geblesseerd staken. Haar vervangster Daphne van Domselaar maakte indruk en krijgt een 7,0.

Opstellingen en beoordelingen Nederland*:

Sari van Veenendaal - (22. Daphne van Domselaar 7), Lynn Wilms 6, Stefanie van der Gragt 6.5, Aniek Nouwen 5 (42. Marisa Olislagers 6.5), Dominique Janssen 6, Sherida Spitse 7, Jackie Groenen 8, Daniëlle van de Donk 5 (78. Victoria Pelova -), Jill Roord 6 (78. Lineth Beerensteyn -), Vivianne Miedema 7, Lieke Martens 5.

*Speelsters moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo bracht ik vroeger mijn rapport aan mijn ouders: twee onvoldoendes, maar drie vijven.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen