Update Boëtius: operatie goed verlopen, steun van Zeefuik

24 september 2022, 15:19   Bijgewerkt: 24 september 2022, 15:24
Update Boëtius: operatie goed verlopen, steun van Zeefuik

Jean-Paul Boëtius is met succes geopereed aan de tumor in zijn teelbal. Dat brengt de speler van het Duitse Hertha BSC zelf naar buiten via Instagram. De oud-Feyenoorder is blij met de steun die hij uit de hele voetbalwereld mag ontvangen.

"De operatie is klaar en ging goed", schreef Boëtius gisteren. "Bedankt allemaal voor jullie hartverwarmende en opbeurende woorden. Ik voel me gezegend dankzij jullie!", vervolgt hij. Hij kon al snel onder het mes, aangezien het nieuws dat de tumor ontdekt was pas donderdag naar buiten kwam.

Zeefuik emotioneel

Boëtius' land- en ploeggenoot bij Hertha, Deyovaisio Zeefuik, heeft in een interview met BILD gereageerd op het schokkende nieuws dat zijn ploeggenoot ziek bleek te zijn. "Ik heb hem woensdagavond direct thuis opgezocht", zegt de oud-speler van Ajax en FC Groningen. "Dat was een zware dag." Zeefuik had het bijkans nog meer te kwaad dan de zieke zelf: "Hij zei dat hij niet wist hoe hij zich moest voelen. Hij heeft niet gehuild, maar ik wel. Het heeft me erg geraakt", zegt de rechtsback.

Zeefuik vindt het lastig zich nu weer op het voetbal te concentreren met de gedachte aan Boëtius continu in het achterhoofd. "Voetbal komt even niet op de eerste plaats", zegt hij. "Ik ben in gedachten meer met Jean-Paul bezig, kan nauwelijks aan voetbal denken." De rechtsback heeft zich voorgenomen zijn teamgenoot te blijven steunen, net als de rest van de selectie van Hertha. Trainer Sandro Schwarz sprak zijn elftal donderdag direct toe toen het nieuws van de ziekte van Boëtius naar buiten kwam, en keek daarbij terug op diens teamgenoot Marco Richter, die in juli een vergelijkbare operatie onderging en inmiddels weer voetbalt. "We bekijken nu wat we voor 'Djanga' kunnen doen, in de hoop dat het voor hem net zo verloopt als eerder bij Marco", zegt de oefenmeester.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen