Duidelijk signaal: Spanje tikt Costa Rica scheel en wint ruim

23 november 2022, 19:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Spanje heeft woensdagavond tijdens zijn eerste WK-wedstrijd bewezen dat het een ploeg is om serieus rekening mee te houden. Na een wervelende eerste helft stonden de Spanjaarden al met 3-0 voor tegen het kansloze Costa Rica, dat er ook in de tweede helft niet aan te pas kwam en uiteindelijk nóg vier tegentreffers moest slikken. Zo boekte Spanje meteen een overtuigende 7-0 overwinning, waarmee het volop heeft geprofiteerd van de misstap van Duitsland tegen Japan. 

Spanje begon met een verrassende opstelling, namelijk zonder echte spits. Alvaro Morata begon op de bank en als valse spits startte de half-Nederlandse Marco Asensio. Al vanaf het begin van de wedstrijd liep het als een trein bij Spanje en na tien minuten had de bal al twee keer in het net kunnen liggen via Marco Asensio en Dani Olmo. Olmo vond twee minuten later wel het doel na fantastisch wegdraaien uit de verdediging van Costa Rica: 1-0.

Tien minuten later stond de volgende treffer alweer op het scorebord. Het baltempo van de Spanjaarden lag veel te hoog voor Costa Rica en na terugleggen van Jordi Alba schoof Marco Asensio de bal simpel binnen. Aan alle illusies van Costa Rica voor de rust kwam definitief een einde toen Ferran Torres na een halfuur een penalty mocht nemen en deze simpel raak schoot. 

Monsterscore 

Ook na rust kon Costa Rico geen enkele vuist maken en werd het weggeblazen door het snelle combinatiespel van Spanje. Dit leverde tien minuten later de 4-0 op. Na slecht uitverdedigen van Costa Rica kreeg Ferran Torres alle ruimte en kon hij zijn tweede van de avond maken.

Na een uur kregen diverse Spanjaarden rust, waaronder uitblinkers Pedri en Ferran Torres. Zij werden vervangen door Carlos Soler en Alvaro Morata. Even leek Spanje tevreden te zijn met een 4-0 stand, totdat Gavi met een geweldig schot voor het hoogtepunt van de wedstrijd zorgde. Na een goede voorzet volleerde hij de bal geweldig in de hoek. 

Bekijk ook: Mooiste goal van het WK? Golden Boy Gavi raakt 'm geweldig

De horrorstart van Costa Rica werd vlak voor tijd nog erger toen Keylor Navas de bal niet kon klemmen en Carlos Soler van dichtbij hard binnen kon rammen. In de blessuretijd was het ook weer raak. Morata had al een aantal kansen gemist, maar kon toch zijn doelpuntje meepikken na een combinatie met Dani Olmo en tekende voor de 7-0.

Spanje laat zien een van de kanshebbers voor het WK te zijn en kan zich nu opmaken voor een tegenstander die normaal gesproken een stuk beter is: Duitsland. Costa Rica neemt het hierna op tegen Japan, de verrassing van vandaag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen