Spelers Mexico uur lang 'opgesloten' in kleedkamer na nederlaag

27 november 2022, 09:15

De spelers van Mexico hebben de nederlaag tegen Argentinië met heel veel teleurstelling verwerkt. Dankzij een 2-0 nederlaag is de kans heel klein dat ze de volgende ronde van het eindtoernooi nog kunnen halen. De spelers bleven na het verlies ruim een uur in de afgesloten kleedkamer, waarin het verlies intern uitgebreid besproken werd.

Dat schrijft NU.nl na de wedstrijd die in 2-0 eindigde in het voordeel van de Argentijnse nationale ploeg. De spelers oogden aangeslagen toen ze na ruim een uur uiteindelijk de kleedkamers mochten verlaten en bijna geen van hen maakte tijd om met de aanwezige verslaggevers te praten.

Hirving Lozano maakte wel een korte stop bij de pers en gaf aan dat Mexico, dat hekkensluiter is met slechts één punt, blijft geloven in een goed resultaat. "Ook als er maar 1 procent kans is, zullen we daarvoor vechten." Bondscoach Gerardo Martino sloot zich tijdens de persconferentie daarbij aan. "Zolang we kans hebben, zullen we het proberen. We moeten minimaal drie doelpunten maken", ging hij alvast in op de diverse scenario voor de Mexicanen, die Saudi-Arabië nog treffen in de laatste speelronde.

Lees ook: Messi geniet van hoofdrol tegen Mexico: "Nu alleen nog finales"

Bij Mexico in de selectie zitten drie spelers uit de Eredivisie: Edson Álvarez (Ajax), Jorge Sánchez (Ajax) en Érick Gutiérrez (PSV). Naast Lozano is ook Andrés Guardado een voormalig PSV'er, maar hij viel in de eerste helft al uit met een spierblessure. "Het verliezen van de aanvoerder in de eerste helft is een enorme klap. Maar Gutiérrez deed het goed", vond Martino, die koos voor een vijfmans achterhoede.

"We dachten dat dit de beste manier was om Argentinië te verslaan. We waren geïnteresseerd om de ruimtes achter hun verdediging te benutten", legde de coach uit. "Het team stond met grote waardigheid tegenover een geweldige tegenstander en ik twijfel er niet aan dat we tot het einde alles zullen geven op dit WK."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen