Unicum op WK Qatar; Frappart eerste vrouwelijke scheidsrechter

29 november 2022, 20:46   Bijgewerkt: 29 november 2022, 20:51

Stéphanie Frappart is door de FIFA aangesteld als scheidsrechter voor de wedstrijd tussen Costa Rica en Duitsland. Daarmee wordt de Française de eerste vrouwelijke scheidsrechter op het WK voor mannen. Eerder dit toernooi fungeerde Frappart al als vierde official bij het duel tussen Mexico en Polen.

Frappart (38) floot bij de mannen eerder al de UEFA Super Cup van 2019 tussen Liverpool en Chelsea. Ook was ze al actief op het WK voor vrouwen. Nu staat ze opnieuw in de schijnwerpers als Costa Rica en Duitsland aanstaande donderdag om 20.00 uur aftrappen in het Al Bayt Stadium. Naast Frappart zijn ook de vrouwelijke scheidsrechters Salima Mukansanga (Rwanda) en Yoshimi Yamashita (Japan) actief op het WK.

Lees ook: Makkelie oogst lof en krijgt opnieuw een topper op WK

Daarnaast heeft de FIFA Neuza Back (Brazillië), Kathryn Nesbitt (Verenigde Staten) en Karen Diaz Medina (Mexico) in een eerder stadium al opgeroepen als assistent-scheidsrechters. "Hiermee is een lang proces afgesloten, dat enkele jaren geleden begon met de inzet van vrouwelijke scheidsrechters bij de junioren en seniorentoernooien van de FIFA", aldus Pierluigi Collina, voorzitter van het FIFA scheidsrechterscomité.

Frappart krijgt cruciaal duel

Het is zeker niet zo dat de wedstrijd tussen Costa Rica en Duitsland donderdagavond nergens meer om gaat. In groep E is de spanning namelijk om te snijden. Spanje heeft met vier punten de beste papieren en speelt tegen achtervolger Japan, dat drie punten verzamelde. Datzelfde geldt voor Costa Rica. Duitsland heeft pas een puntje en moet sowieso winnen om kans te maken op een ticket voor de knockout-fase.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen