FIFA stuurt arbiter Oranje naar huis, Makkelie mag blijven dromen

12 december 2022, 10:06
FIFA stuurt arbiter Oranje naar huis, Makkelie mag blijven dromen

Het WK van Antonio Mateu Lahoz zit erop. De Spaanse scheidsrechter, die afgelopen vrijdagavond aan de leiding stond van de kwartfinale tussen het Nederlands elftal en Argentinië, heeft van de FIFA te horen gekregen dat hij dit WK voetbal geen wedstrijden meer zal krijgen. De Nederlandse arbiter Danny Makkelie mag wél blijven dromen van de finale.

Mateu Lahoz kreeg de laatste dagen een storm van kritiek te verduren, na zijn discutabele optreden in de kwartfinale. De Spanjaard trok uiteindelijk een recordaantal van negentien gele kaarten. Hoewel hij bij de meest belangrijke beslissingen niet mis leek te zitten, kreeg hij bakken kritiek over zich heen. Ook de FIFA blijkt ontevreden over het optreden.

Lees ook: Van Hanegem maakt arbiter Oranje met de grond gelijk

De voetbalbond is wel tevreden over Makkelie. De Nederlander overleefde de schifting waarbij de scheidsrechterslijst werd teruggebracht van twintig naar twaalf. Die groep scheidsrechters maakt nog kans op een wedstrijd in de laatste week van het WK. Er worden nog twee halve finales gespeeld, een finale en een troostfinale.

Daniele Orsato fluit dinsdag de halve finale Argentinië - Kroatië. Maandag wordt bekend wie het duel tussen Marokko en Frankrijk krijgt. De andere kanshebbers zijnn Abdulrahman Al-Jassim (Qatar), Muhammad Muhammed (Verenigde Arabische Emiraten), Mustapha Ghorbal (Algerije), César Ramos (Mexico), Ismail Elfath (Verenigde Staten), Raphael Claus (Brazilië), Wilton Sampaio (Brazilië), Jesus Valenzuela (Venezuela), Szymon Marciniak (Polen) en Anthony Taylor (Engeland).

Bekijk hieronder de reactie van Bas Nijhuis:

Reacties

familieharbers03
Link gekopieerd!
avatar

tsja die hoeft nooit meer te fluiten! die zal voor de wedstrijd wel goed hebben gecasht!!

PeterH-85
Link gekopieerd!
avatar

Mag hopen dat voor de wedstrijd van Marokko-Frankrijk, niet iemand uit een van de genoemde Arabische landen word aangesteld? Net zoals de aanstelling van de Argentijnse scheidsrechter voor de wedstrijd van Portugal-Marokko. Waarom worden er officials aangesteld waarvan het land nog meespeelt? Dat is toch gewoon matchfixing?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen