Massale ticketdrop in Nederland: iedereen wil Oranje kijken

8 december 2022, 09:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Nederlands elftal speelt vrijdagavond 9 december tegen Argentinië voor de kwartfinale van het wereldkampioenschap voetbal. En dat betekent dat er veel andere evenementen niet door kunnen gaan of met amper publiek. De NOS merkte een duidelijke trent op: iedereen wil vrijdagavond voor de buis en dat heeft gevolgen voor andere evenementen.

De omroep sprak met Simon Aurik van TicketSwap, die ziet dat er beduidend meer tickets in de verkoop komen voor bijvoorbeeld Muziekfeest van het Jaar in de Ziggo Dome vrijdagavond. "Dat zien we niet voor het concert van zaterdag, dus het heeft wel echt met voetbal te maken", aldus Aurik. Grote schermen is bij de meeste concerten en musicals niet haalbaar en dus haken veel mensen af, omdat ze Oranje willen zien.

Cabaretier Freek de Jonge kreeg eveneens te maken met afzeggingen en deed een oproep op Twitter of er andere gegadigden waren die bij zijn voorstelling willen zijn. Ook bij 14 de musical die aftrapt in het AFAS Theater in Leusden heeft volgens de NOS veel afmeldingen gekregen. Een optreden van Waylon in Hoorn had eveneens te maken met veel afmeldingen vanwege Oranje.

Lees ook: Braziliaanse perschef krijgt felle kritiek na hardhandig wegwerken kat

Sportevenementen gaan niet door

Verder zijn er ook diverse sportevenementen die niet doorgaanof verplaatst. In de Eredivisie basketbal gaat de kraker tussen koploper Den Bosch en Aris Leeuwarden niet door. 'Het idee dat er bij zo'n topper als deze wedstrijd weinig publiek aanwezig zou zijn leek beide teams niet goed', schreef thuisclub Aris. De wedstrijden van de Eredivisie Vrouwen zijn verplaatst naar 18.00 uur, zodat alle duels wel doorgang kunnen vinden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen