Twijfels bij aanstelling Frappart: "Ze hoort niet bij de beste 36"

1 december 2022, 12:30

Mario van der Ende zet zijn vraagtekens bij de beslissing van de FIFA om Stéphanie Frappart aan te stellen voor de WK-wedstrijd tussen Duitsland en Costa Rica. De voormalig topscheidsrechter uit Nederland vindt het nog te vroeg om de Française nu al op het wereldtoneel te laten fluiten.

"Ik vind het een goede zaak dat vrouwen gewoon meedoen", vertelde Van der Ende woensdagavond aan tafel bij Op1. "Maar ik heb ook hier mijn vraagtekens bij. Ze maakt deel uit van de Europese scheidsrechtersgroep. De baas van de scheidsrechters, Pierluigi Collina, zegt dat ze de beste scheidsrechters hebben uitgenodigd. Maar in Frankrijk staat ze op nummer vijf. De nummer 1 Clément Turpin is wel gekozen, maar de nummer 2,3 en 4 niet."

Lees ook: Unicum op WK Qatar; Frappart eerste vrouwelijke scheidsrechter

Van der Ende is van mening dat het beter zou zijn dat Frappart rustig de stappen richting de top zet. "Ze heeft dit jaar wedstrijden van Moldavië, Liechtenstein, Wit-Rusland, Slowakijke en Litouwen gefloten. Dat is de laagste groep. Ik denk dat ze eerst nog vlieguren moet maken op haar eigen niveau. Ik hoop wel dat ze hartstikke goed gaan doen, maar ik zou haar niet gekozen hebben. Ik vind dat ze nog niet bij de beste 36 scheidsrechters hoort."

Danny Makkelie

De 66-jarige Van der Ende, zie zelf op twee WK's mocht fluiten, liet zijn licht op schijnen op Danny Makkelie. "Ik vond hem bij de wedstrijd tussen Spanje en Duitsland uitmuntend. Dit keer vond ik hem gewoon wat minder. Dat moment met de VAR spreekt niet in zijn voordeel. Maar je bent als scheidsrechter altijd zo goed als je laatste wedstrijd. Iedere wedstrijd zitten ze met een loep te kijken waar je foutjes liggen. Zo hard is het in de topsport."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit is alweer het volgende lachertje van de FIFA .

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zij heeft 1000x meer recht om te fluiten dan die clown van turpin

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen