'Toekomst Memphis ligt mogelijk toch niet in Spanje, maar Italië'

16 januari 2023, 07:30
'Toekomst Memphis ligt mogelijk toch niet in Spanje, maar Italië'

Dat Memphis Depay deze maand vertrekt bij FC Barcelona, staat zo goed als vast. Het is alleen nog de vraag naar welke club. De aanvaller werd vorige week nadrukkelijk in verband gebracht met een overgang naar Atlético Madrid, maar van een akkoord met Barça is nog geen sprake. De huidige werkgever van Memphis zou het ondertussen wel eens zijn geworden met Inter Milan over een mogelijke ruildeal.

Dat meldt het doorgaans goed geïnformeerde Jijantes FC althans. Het medium pakte vannacht uit met het nieuws over een akkoord tussen FC Barcelona en Inter Milan over een ruildeal: Memphis vertrekt naar Milaan, Joaquín Correa bewandelt de omgekeerde weg. Of de deal doorgaat, is afhankelijk van Memphis. De Oranje-international zou zijn jawoord nog niet hebben gegeven. Ook bij Inter Milan zou er sprake zijn van hevige concurrentie. Trainer Simone Inzaghi kan voorin een beroep doen op onder meer Lautaro Martínez, Romelu Lukaku en Edin Dzeko.

Goede start krijgt geen passend vervolg

Memphis lijkt in ieder geval bezig aan zijn laatste dagen in dienst van FC Barcelona. De Catalanen haalden hem in de zomer van 2021 transfervrij op bij Olympique Lyon. Onder leiding van toenmalig trainer Ronald Koeman beleefde Memphis een goede start in Spanje, maar na het ontslag van Koeman, de komst van Xavi Hernández én door blessureleed kwam de aanvaller vervolgens steeds minder in het stuk voor. Daar is dit seizoen geen verandering in gekomen. Memphis sukkelde in de eerste helft van dit seizoen wederom met blessures. Bovendien versterkte FC Barcelona zich in de zomer met Robert Lewandowski en Raphinha, waardoor Memphis op elke positie voorin meerdere spelers voor zich moet dulden.

Xavi liet onlangs weten de komende tijd 'gewoon' te rekenen op Memphis, maar dat lijken slechts loze woorden te zijn geweest. Zelfs bij afwezigheid van Lewandowski – die in de competitie nog een schorsing van twee wedstrijden uitzit – kwam Memphis niet in actie. In de strijd om de Spaanse Supercup hoefde de Oranje-international ook niet op speeltijd te rekenen. FC Barcelona staat welwillend tegenover een vertrek van de aanvaller, maar wil er wel graag een vervanger voor terug. Correa kwam dit seizoen 21 keer in actie voor Inter Milan. Hij maakte vier doelpunten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen