'Verrader' Karsdorp volledig gerehabiliteerd, Dallinga scoort weer

19 februari 2023, 22:47
'Verrader' Karsdorp volledig gerehabiliteerd, Dallinga scoort weer

Rick Karsdorp is definitief terug bij AS Roma. De Nederlandse rechtsback raakte eind vorig kalenderjaar volledig uit de gratie onder José Mourinho, maar is definitief gerehabiliteerd. Tegen Hellas Verona maakte hij zondag namelijk zijn verdienstelijke rentree tijdens de moeizame 1-0 zege op de formatie van winteraanwinsten Jayden Braaf, Deyovaisio Zeefuik en voormalig FC Groningen-aanvaller Cyriel Ngonge.

Tot zijn basisplaats zondagavond had Karsdorp sinds 8 november helemaal niet meer gespeeld voor AS Roma. Hij lag in de clinch met Mourinho, die hem onprofessioneel en een verrader noemde in de Italiaanse media. De rechtsback weigerde vervolgens een keer om in te vallen, waarna het hek van de dam in de hoofdstad. Een winters vertrek leek dan ook vrijwel zeker, maar uiteindelijk besloot Karsdorp om in Rome te blijven.

En bij gebrek aan nieuwe opties aan de rechterflank achterin besloot Mourinho om Karsdorp in genade aan te nemen. Na enkele weken meetrainen kreeg hij dan eindelijk ook speeltijd: tegen Hellas Verona stond hij zeventig minuten op het veld en zag hij Ola Solbakken vlak voor rust het enige doelpunt van de avond maken uit een fraaie teamaanval (zie onder). Met invaller Georginio Wijnaldum nog enkele minuten op het veld, werd de overwinning over de streep getrokken.

Lees ook: Karsdorp en Mourinho zijn weer vrienden na conflict bij AS Roma

Toulouse – Olympique Marseille 2-3

Met een razendsnel doelpunt bevestigde aanvaller Thijs Dallinga zijn absolute topvorm. Binnen drie minuten had hij zijn vijfde treffer in de laatste zes officiële wedstrijden tegen de touwen liggen, maar een overwinning leverde dat de Nederlandse enclave (ook Stijn Spierings, Branco van den Boomen en de Rotterdam geboren Zakaria Aboukhlal hadden een basisplaats) niet op.

Marseille raakte ondanks het vroege tegendoelpunt niet in de war en stelde in de tweede helft op orde zaken. Ruslan Malinovskyi viel in de pauze in voor vermeend Ajax-target Azzedine Ounahi en met de Oekraïner binnen de lijnen, werd de score omgedraaid. Chancel Mbembea, Cengiz Ünder en Nuno Tavares hielpen OM terug naar de tweede plaats, het aansluitingsdoelpunt van Ado Onaiwu ten spijt.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen