'Grote zorgen om gezondheid van Dani Alves in gevangenis Barcelona'

18 maart 2023, 10:24

Er zijn grote zorgen om de gezondheid van Dani Alves. De rechtsback zit vast in een gevangenis in Barcelona en zou in hongerstaking zijn. Hij is 'compleet verwoest en heel angstig' nadat zijn vrouw Joana Sanz besloot een scheiding aan te vragen, aldus tv-zender Cuatro in Spanje.

De 39-jarige Alves had tot voor kort een celgenoot, maar die is inmiddels weg. Mede daardoor zou Alves zich eenzaam voelen en 'wil hij de hele dag in zijn cel zitten'. Er zijn dagen waarop hij helemaal niets eet, zo klinkt het. Alves had het besluit van zijn vrouw om te scheiden niet zien aankomen. Sinds hij in de gevangenis zit, vertelt hij aan medegedetineerden juist dat zijn vrouw hem steunt.

Cuatro schrijft dat Sanz, een 29-jarig model met wie Alves sinds 2017 was gehuwd, eigenlijk de enige persoon in Spanje is die Alves nog had; de rest van zijn familie woont in Brazilië. 'Zij was zijn anker in het land waar hij gevangen zit', zo klinkt het. Alves zou vooral geschrokken zijn van de manier waarop Sanz haar besluit bekendmaakte: via een handgeschreven brief op sociale media. 'Het doet hem vooral pijn dat ze het publiceerde'. 

Alves zit vast op verdenking van verkrachting. Vorige maand zou hij hebben bekend dat er sprake is geweest van penetratie bij de vrouw die hem beschuldigt van verkrachting. Hij heeft zijn verklaring enkele keren gewijzigd. In zijn eerste verklaring zou de rechtsback gezegd hebben dat hij het vermeende slachtoffer, een 23-jarige vrouw, niet kent. Daarna erkende hij dat er contact is geweest, daarna bevestigde hij fysieke aanrakingen en inmiddels zou hij dus hebben toegegeven dat er sprake was van penetratie. Mogelijk is zijn verklaring gewijzigd zodat zijn advocaten kunnen bepleiten dat er sprake was van wederzijdse instemming.

Lees ook'Dani Alves komt met nieuwe bekentenis over verkrachtingszaak'

Alves en het vermeende slachtoffer waren circa zestien minuten op het toilet in een nachtclub in Barcelona. De vrouw verklaarde dat ze door Alves werd gedwongen om 'bovenop hem te gaan zitten'. Uiteindelijk zou Alves haar op de grond hebben gegooid en hebben gedwongen tot orale seks. Daar verzette ze zich tegen, waarna Alves haar zou hebben 'gepenetreerd tot hij ejaculeerde'.

De gebeurtenissen vonden plaats op 31 december, toen Alves met meerdere vrienden in de nachtclub was. De volgende dag kwamen de beschuldigingen aan het licht, maar Alves was toen al vertrokken naar Mexico, waar hij nog een wedstrijd speelde voor UNAM Pumas. De Braziliaan keerde daarna kortstondig terug naar Spanje om de begrafenis van zijn schoonmoeder bij te wonen en werd vervolgens gearresteerd. Hij zit sindsdien vast in een gevangenis in Barcelona.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier vijf gratis weddenschappen van €10,00

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen