Quincy Promes hoort strafeis: lange gevangenisstraf dreigt

3 maart 2023, 12:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Openbaar Ministerie heeft een gevangenisstraf van twee jaar geëist tegen Quincy Promes. De 31-jarige aanvaller wordt ervan verdacht zijn neef met een mes in een knie te hebben gestoken. De neef eist een schadevergoeding van ruim een miljoen euro. De advocaat van Promes bepleit vrijspraak.

Poging tot moord kan volgens het Openbaar Ministerie niet worden bewezen, maar zware mishandeling wel. De officier van justitie heeft vrijdag bij de inhoudelijke behandeling van de strafzaak onder meer gewezen op afgeluisterde gesprekken enkele uren na het steekincident. Daarin zei Promes onder meer dat hij zijn neef eigenlijk in de nek had willen steken.

Promes zou zijn neef uit wraak hebben neergestoken. De neef zou in 2016 een ketting ter waarde van 3.000 euro hebben gestolen van een tante. Aan het einde van het familiefeest kregen de twee ruzie, waarbij de neef in zijn knie werd gestoken. De neef beweert dat Promes de dader is, maar de vijftigvoudig Oranje-international stelt dat iemand anders het heeft gedaan. Wie, wil hij niet zeggen.

Promes zelf is vrijdag niet aanwezig bij de strafzaak. De aanvaller dreigde volgens advocaat Robert Malewicz zijn contract bij Spartak Moskou kwijt te raken als hij naar Amsterdam zou afreizen. Promes wordt ook verdacht van drugssmokkel en huiselijk geweld. Het onderzoek in de drugszaken loopt nog. Daarvoor staat de vijftigvoudig Oranje-international vandaag niet terecht.

Lees ookMoszkowicz onthult schokkende uitspraak van Promes na steekincident

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gerrit05
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die Promes kiest eieren voor zn geld en blijft in Rusland. Zou iedereen wel gedaan hebben als je verdacht/veroordeeld word voor iets. Maar ja... In zo'n positie moet je ook hopen/partij kiezen voor het Russische leger dat tegen Oekraïne vecht.. want zodra Rusland zou verliezen op langere termijn en de NAVO troepen omsingelen Moskou en dwingen Moskou tot overgave... dan kan Promes wél uitgeleverd worden.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat gaat nooit gebeuren . En die promes boeit het niks allemaal

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen