Xavi Simons en Manfred Ugalde slepen Eredivisie-prijzen in de wacht

31 maart 2023, 19:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Xavi Simons is voor de tweede keer dit seizoen uitgeroepen tot Speler van de Maand maart in de Eredivisie. De 19-jarige PSV'er wint de prijs al voor de tweede keer dit seizoen; ook in augustus viel de eer hem al te beurt. Ook Manfred Ugalde (FC Twente) viel in de prijzen. 

Simons was in de voorbije maand met twee treffers en één assist belangrijk voor de Eindhovenaren in de drie duels die de club afwerkte. Daarin werd gewonnen van RKC Waalwijk (0-1) en SC Cambuur (5-2), maar verloor PSV kostbare punten in Arnhem tegen Vitesse (1-1). 

Voor de camera's van ESPN heeft Simons tekst en uitleg gegeven over zijn opvallende manier van juichen. De PSV'er brengt steevast zijn hand naar het oor na het maken van een doelpunt, alsof hij iemand belt. "Dat is ontstaan toen ik overstapte van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain", legt Simons uit. "Ik zat met mijn broer in een hotel in een Parijs en we zeiden tegen elkaar: We moeten iets unieks verzinnen als ik scoor. We vonden dit gewoon leuk en daarom is het altijd zo gebleven."

Ook Ugalde onderscheiden
FC Twente-aanvaller Manfred Ugalde is beloond met de Johan Cruijff Talent van de maand-award. De twintigjarige Costa Ricaan was dit seizoen lang de tweede keus achter Ricky van Wolfswinkel, maar pakte in maart zijn kans. In alledrie de duels die de Tukkers afwerkten kwam hij tot scoren; één keer tegen sc Heerenveen (3-3) en telkens twee keer in de gewonnen duels met Fortuna Sittard (0-3) en AZ (2-1). 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen