Ajax geeft Feyenoord pak slaag in mini-Klassieker op De Toekomst

29 april 2023, 16:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De mini-Klassieker tussen de Onder-18-ploegen van Ajax en Feyenoord op De Toekomst in Amsterdam is geëindigd in een ruime overwinning voor de thuisploeg. Na negentig minuten spelen stond een afgetekende 4-0 op het bord voor de talenten van Ajax.

Halverwege had het elftal van trainer Frank Peereboom al een 2-0 voorsprong te pakken. David Kalokoh opende na dik twintig minuten de score voor de Amsterdammers, waarna Nick Verschuren op slag van rust ook de tweede Ajax-treffer wist te produceren.

In de tweede helft zorgde Yoram Boerhout vervolgens met twee treffers voor een verdubbeling van de voorsprong, waardoor Ajax met een ruime 4-0 zege van het veld kon stappen. Door de overwinning nadert Ajax koploper PSV Onder-18 tot op één punt. Feyenoord volgt, met zes punten minder op de derde plaats, die het deelt met AZ dat een beter doelsaldo kan overleggen.