'Feyenoord moet nadenken over Diego Simeone-constructie'

8 april 2023, 08:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Het is volgens het Algemeen Dagblad geen uitgemaakte zaak dat Arne Slot in de zomer vertrekt bij Feyenoord. Waar journalist Valentijn Driessen van De Telegraaf vrijdagavond nog stelde dat Slot 'honderd procent zeker' weggaat, ziet het AD vijf redenen waarom Slot in Rotterdam zou kunnen blijven.

De eerste reden die wordt opgevoerd is de waardering die Slot krijgt in Rotterdam. Feyenoord wil de oefenmeester dolgraag behouden en zou er goed aan doen om na te denken over de 'Diego Simeone-constructie', denkt de krant. Simeone is bij Atlético Madrid de bestbetaalde trainer ter wereld, omdat daar het idee leeft 'dat het succes van de club vrijwel volledig te danken zou zijn aan de aanpak van Simeone'. "Dat idee zouden ze in de Kuip ook kunnen hebben bij hun trainer", denkt het AD. 
 
"Het honorarium van Slot verdubbelen en daar als consequentie aan verbinden dat hij niet verkast voor de zomer 2025, dat is financieel vast haalbaar in De Kuip. Het zou een poging waard kunnen zijn", klinkt het. "De kans dat Slot zo’n dubbel salaris snel terugverdient voor de club is best groot, door het vergroten van de transferwaarde van zijn selectie of via extra inkomsten uit Europees voetbal."
 
Een andere reden die wordt opgevoerd is het feit dat Slot graag in de buurt blijft van zijn kinderen, die op de middelbare school zitten. Verder kan Slot met Feyenoord naar alle waarschijnlijkheid Champions League-voetbal spelen, terwijl de kans daarop kleiner is bij de Engelse clubs die interesse in hem hebben. Bovendien heeft de trainer aangegeven kieskeurig te zijn - hij wil het aanvallende voetbal kunnen implementeren dat hij speelde met SC Cambuur, AZ en Feyenoord - en tot slot kan Feyenoord simpelweg de deur dichthouden, omdat zijn contract nog doorloopt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die journalisten weten het allemaal zo goed Je zou voor de gein alles moeten bij houden, en dan op 1 september dit soort gasten er mee moet confronteren . We gaan het zien . Iedereen is te koop , en iedereen is vervangbaar . Daarnaast weet ook niemand wat slot wil ,en of er wel iets komt wat hij leuk vindt. Geld zegt niet altijd alles

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zou leuk zijn. Ben zelf nog erg ouderwets met sommige dingen denken en deze gaat daarin ook op : Niet vertrekken voor het geld en grotere competitie (nog niet), maar maak het nu helemaal af. 2x keer met totaal ‘niks’ moeten beginnen (dit seizoen compleet nieuw elftal) en 2 keer steeds verder gegroeid, ook Europees. Hij kan de 1e (Feyenoord) trainer worden die zijn elftal 3 jaar op rij Europees hoger kwalificeert ( eerst con. League, nu el en volgend seizoen bijna zeker cl) en zou mooi zijn als hij met ervaring op alle 3 de Nivo’s bij Feyenoord afsluit. Staat ook leuk op z’n cv, en komt betrouwbaarder over ipv clubhopper.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen