Slot weet waar hij aan begint bij Liverpool: ‘Elke trainer bij een topclub zit op het randje van overwerkt zijn’

15 mei 2024, 17:58
Foto: © Imago

Arne Slot denkt dat een trainer bij een topclub altijd te maken zal hebben met een intensief werkschema. Toch schrikt dat de naar Liverpool vertrekkende oefenmeester niet af, laat hij weten in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Volgens Slot hoort een intensief werkschema bij een topclub. “Ik denk dat bijna elke trainer van een topclub op het randje zit van overwerkt zijn”, geeft hij aan. “Hoofdtrainer zijn is een heel zwaar vak. Zeker bij een topclub met wekelijks zoveel opiniemakers voor je neus.”

Artikel gaat verder onder video

Toch is die druk van een topclub voor Slot niet nieuw, want ook bij Feyenoord zijn de verwachtingen hooggespannen. “Ik heb dit, wat nu blijkt, laatste seizoen bij Feyenoord echt als zwaar ervaren. De verwachtingen in De Kuip zijn ook hoog. Mensen verwachten én goed voetbal én goede resultaten. Dat is vaak gelukt, maar als trainer ben je daar toch wel voortdurend mee bezig.”

Voor Slot is het belangrijk dat zijn ploegen voldoen aan de ‘twintig procent’-regel. “Als je in wedstrijden niet twintig procent beter bent dan je tegenstander, dan kun je tegen puntenverlies aanlopen”, legt hij uit. De puzzel om daaraan te voldoen en moeten aanhoren wat iedereen ervan vindt, is wat het leven van een hoofdtrainer volgens hem zo zwaar maakt.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van der Vaart wijst opvallende trainer aan voor Feyenoord

Rafael van der Vaart doet een opvallende trainersuggestie voor Feyenoord. "Misschien zeg ik iets geks en word ik uitgelachen."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Denk dat het bij Liverpool nog wat zwaarder gaat worden dan bij Feyenoord. Maar heb er vetrouwen in dat het hem gaat lukken. Had hem alleen liever naar een andere club in Engeland zien gaan

gtsb
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ik niet 😃. Als hij dan toch moest gaan ,dan maar mijn 2e cluppie . Ik denk dat hij gaat slagen ,maar ben wel benieuwd hoe. Hoe de selectie eruit gaat zien etcetc . Hopelijk loot feyenoord ook liverpool. Zou een mooie avond zijn

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je word al gauw kaal ook....😂

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen