Fraaie serie Sarina Wiegman komt na dertig duels verrassend ten einde

11 april 2023, 23:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Sarina Wiegman heeft voor het eerst sinds haar aanstelling als bondscoach van de Engelse vrouwen een nederlaag moeten incasseren. In Brentford was Australië verrassend met 0-2 te sterk voor de regerend Europees Kampioen.

Voorafgaand aan het duel was Engeland inmiddels dertig (!) duels ongeslagen onder Wiegman. In die serie won het 25 keer en speelde de ploeg vijf keer gelijk. Daartussen zaten monsterzeges op Letland (20-0) en Noorwegen (8-0).

Artikel gaat verder onder video

In Brentford kwam dinsdagavond een einde aan Wiegmans indrukwekkende reeks. Australië, komende zomer met Nieuw-Zeeland gastland op het WK voor vrouwen, kwam voor rust op voorsprong door een doelpunt van Samantha Kerr, die in Engeland uitkomt voor Chelsea.

Na rust verdubbelde de Australische linksback Charlotte Grant, speelster van het Zweedse Vittsjö GIK, de voorsprong. Daarmee brachten de Australische dames de Engelse ploeg de eerste nederlaag toe sinds bijna twee jaar. Op 13 april 2021 was Canada in een oefenduel eveneens met 0-2 te sterk voor The Lionesses.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen