Peter Bosz wordt niet de nieuwe hoofdtrainer van FC Twente

3 april 2023, 14:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Peter Bosz wordt niet de nieuwe hoofdtrainer van FC Twente. De club uit Enschede wil niet meer zo lang wachten met het presenteren van een nieuwe trainer en kijkt daarom naar andere opties. Joseph Oosting staat erg hoog op het lijstje met andere kandidaten. 

Volgens RTV Oost heeft Twente de hoop op Bosz opgegeven en schakelt de club door naar andere kandidaten. Ook Twente-watcher Leon ten Voorde ziet het niet meer gebeuren. “Sinds afgelopen vrijdag is geroepen dat Bosz op het punt stond om te gaan tekenen bij Twente, maar ik denk niet dat hij gaat tekenen bij Twente”, geeft Ten Voorde in de Tubantia-podcast De Ballen Verstand. “Het duurt te lang en als die echt naar Twente wilde had het al rond moeten zijn.” 

Artikel gaat verder onder video

De oud-coach van onder meer Ajax en Vitesse heeft wel altijd bovenaan gestaan op de lijstjes bij Twente. “Bosz is wel de eerste kandidaat bij Twente, maar Twente kan niet eeuwig blijven wachten. Bosz wacht op meerdere opties en dat is zijn goedrecht, maar Twente moet ook door en is natuurlijk ook geen kleine club, dus die kunnen niet eeuwig wachten en eind mei horen dat Bosz een andere club heeft gevonden. Dus de kans dat Bosz trainer wordt van Twente is niet heel groot.”

Dat is inmiddels bevestigd door De Telegraaf. Volgens de ochtendkrant wil de oud-trainer van onder meer Vitesse en Ajax inderdaad nog geen beslissing nemen over zijn toekomst. De Telegraaf meldt tevens dat Bosz er ook nog altijd goed op staat in het buitenland. De trainer was in het recente verleden werkzaam bij Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Olympique Lyonnais. Bij al die clubs werd Bosz echter ontslagen.

Oosting de opvolger van Jans bij FC Twente?
RKC Waalwijk kan misschien ook al gaan zoeken naar een nieuwe trainer, want Oosting staat hoog op het lijstje. “Dan komen we weer bij een lijstje uit, waar ongetwijfeld de naam van Joseph Oosting bovenaan staat. In Waalwijk is afgelopen weekend ook al rondgegaan dat Twente interesse heeft in hem. Dus dat spel gaat dan ook wel op de wagen en krijgt ook steeds meer wat voedingsbodem. Als je het mij op dit moment vraagt is de kans dat Joseph Oosting trainer wordt van Twente groter dan dat Peter Bosz trainer wordt van Twente.” De presentator vraagt ook nog naar Henk Fraser, maar die staat niet op het lijstje. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou Sar zet je trots op zij en benader Bosz .

Kurnia
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bosz is door Bergkamp weggegaan en Jonk idem dito. Dus hij zou zo terug kunnen komen als velen het mogen zeggen. Of Jans halen die heeft het al bewezen met Streuer als TD ipv die Duitser.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jans zou ik echt leuk vinden, maar kan het mij niet voorstellen.. hij is te lief waarschijnlijk.

Dick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een Heracles man wordt nooit trainer van Twente.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen