'Probleemkinderen' bij Ajax: 'Het is een klein groepje waar je het van hoort, drie spelers'

24 april 2023, 17:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Valentijn Driessen en Mike Verweij merken dat Ajax zich zorgen maakt om Steven Bergwijn. De recordaankoop imponeert de laatste maanden niet en speelde zondag ook tegen zijn oude club PSV geen sterke wedstrijd.

Driessen weet niet wat ervoor nodig is om Bergwijn aan de praat te krijgen. "Volgens mij hebben ze heel veel geprobeerd en weet die jongen het zelf ook niet. Hij deed voor de wedstrijd een beetje luchtig over de ontvangst die hem te wachten stond. Er werd ook gefloten, iedereen was tegen hem, daar voelde hij zich lekker bij. Dat bleek niet in de wedstrijd", merkt de chef voetbal van De Telegraaf op in de podcast Kick-Off

Artikel gaat verder onder video

"Dat heeft hij niet van zich af kunnen spelen. Ik vond hem eigenlijk de slechtste Ajacied. Je benadert hem natuurlijk op een andere manier dan je Jorrel Hato benadert, want hij heeft veel geld gekost, heeft veel ervaring en zou de gevaarlijkste aanvaller moeten zijn. Dan mag je de lat iets hoger leggen", vindt Driessen. "Hij haalt dat niveau gewoon niet. Ik denk dat het een probleemkind is voor Ajax op dit moment."

De enige houvast voor Ajax, zo zegt Verweij, is dat Bergwijn wel de potentie heeft. Hij roept zijn optreden in het beslissende duel tussen Nederland en Noorwegen in de WK-kwalificatiereeks in herinnering. "Hij was toen zo belangrijk voor Van Gaal richting het WK. Het moet er ooit weer uit komen. Het is een klein groepje waar je het van hoort. Ik denk dat jongens als Taylor, Brobbey en Bergwijn bij zichzelf te rade moeten gaan en veel meer van zichzelf moeten eisen. Als je hoort hoe Xavi Simons met zijn vak bezig is, zou je dat aan iedereen toewensen."

"Ik vind het onbegrijpelijk dat niemand het dat drietal aan het verstand kan peuteren, terwijl Simons het uit eigen beweging doet", aldus Verweij. Volgens Driessen kan ook Owen Wijndal aan dat rijtje worden toegevoegd, want hij voldoet ook niet aan de verwachtingen na zijn transfer van AZ. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BollaReus
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kort en bondig: Bergwijn, Taylor, Brobbey ook Berghuis en langzamerhand voldoen niet aan Ajax, zelfs niet aan een subtopper. Die Taylor die altijd te lang met de bal rent en ook nog grossiert in slechte passes aan gedekte medespelers, Bergwijn die te bang of niet in staat is om een tegenstander uit te spelen zoals Conceicao dat doet, Berghuid die een middelmaat niveau heeft, Brobbey die je kan afschrijven, Ajax waarom en waarom toch durven jullie dit groepje de weg naar de bank te verwijzen ? Ik ben ervan overtuigd dat als Conceicao en Mika Godts opgesteld werden zij PSV het moeilijk konden maken. Als Ajax van dit PSV dat niet veel voorstelt verliest wil dit heel wat zeggen over het trieste niveau van Ajax.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vind eerlijk gezegd dat Berghuis er niet bij hoort, hij is vaak toch een van de betere. En ja Conceicao ben ik ook van overtuigd alleen Godts met alle respect, kunnen we nu moeilijk gaan zeggen dat hij het 100% zeker PSV het moeilijk gemaakt zou hebben

BollaReus
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beste Gabriëlle, van Berghuis kan je alleen verwachten dat als hij vanaf de rechtervleugel vrij komt te staan hij af en toe een doelpuntje kan maken, maar let opConceicao, deze kleine man gaat altijd een 1 op 1confrontatie aan en wint die voor 70 procent altijd. Berghuis vind ik in de kleine ruimte een watje met zijn "handsignalen om assistentie".

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax moet grote schoonmaak houden bejaarde spelers keepers tadic en al die zomer mis kopen van vorig jaar op ruimen en ook spelers die niet willen trainen opruimen en op nieuw beginnen kyk dan eerst in eigen jeugd opleiding in plaats van dure spelers te in het buitenland zyn meestal al kneusen die zyn af geschreven

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen