'AZ-fans willen wedstrijd laten staken om Ajax een oor aan te naaien'

26 mei 2023, 20:15
'AZ-fans willen wedstrijd laten staken om Ajax een oor aan te naaien'

AZ speelt zondag de topper tegen PSV. Bij een eventuele overwinning en een nederlaag van concurrent Ajax kan AZ over de Amsterdammers heen gaan. Maar er is nog meer aan de hand. AZ en PSV kunnen 'samenwerken' om Ajax een zo slecht mogelijke zondag te geven. Een supporter heeft een routekaart gemaakt waarop te zien is wat er moet gebeuren om Ajax derde en mogelijk vierde te laten worden. Een bekertje bier gooien en de wedstrijd laten staken vormen onderdeel van het plan. 

In de FCUpdate Podcast bespreken host Stan Timmerman en redacteur Tijmen Gerritsen de tweet en de impact daarvan op de spelers. "Het lijkt mij niet dat de spelers van PSV hier iets mee doen. Het kan zijn dat als AZ in de kleedkamer zit tijdens een staking en ze doorkrijgen dat Ajax achter staat dat ze een extra stimulans krijgen, maar PSV gaat de wedstrijd niet laten schieten", wordt er gezegd.

Artikel gaat verder onder video

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van de FCUpdate Podcast. Vanaf minuut 37:30 gaat het over de aankomende speelronde en de impact van deze Tweet met een knipoog. 

Wie wint de Europa League Finale? Zet één euro in en win €100,00 als je de winnaar goed voorspelt!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

jerommeke1973
Link gekopieerd!
avatar

Wat een kinderachtig dom gedoe als dit echt gebeurd

WidjaiGeorge26
Link gekopieerd!
avatar

Ik zou de knvb hierover inlichten accuut want dit is echt van den zotte.

1
larsko
Link gekopieerd!
avatar

De media gaat dit nu zo hypen dat die gekkies het gevoel krijgen dat ze het wel moeten doen.... geen aandacht geven dat soort debielen is het beste devies... te laat dus, dank fc update en alle andere roddel voetbal "journalistiek".

jerommeke1973
Link gekopieerd!
avatar

Nou idd

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
avatar

Dan kan je maar één ding doen namelijk bij beide wedstrijden een drank verbod zodat er niets op het veld gegooid kan worden. Je vraagt je af waarom de KNVB hier niet tot over gaat net zoals het in Engeland gebeurd namelijk tijdens wedstrijden op de tribunes een algeheel drank verbod, maar dat zal wel weer met de inkomsten van de clubs te maken dat ze dat hier niet willen doen. Je gaat naar het voetbal om een wedstrijd te bekijken en niet om te zuipen en rotzooi te trappen. Als de KNVB samen met de overheid nu niet daadkrachtig ingrijpt kan je in de toekomst het voetbal afschrijven.

haike
Link gekopieerd!
avatar

ik zei het toch feyenoord 1 psv 2 az 3 neuzen 4

2
1
Koempel
Link gekopieerd!
avatar

Het zou een prachtig scenario zijn, ajax 4e. Wie had dat gedacht? De meeste poen en de grootste bek, maar ze eindigen zonder prijzen met en met de 4e plek!

1
GabrielleX01
Link gekopieerd!
avatar

Alsof PSV'ers nu geen grote bek hebben. Oh wacht nee dat is Ajax niet dus dan boeit het opeens niet. Hypocriet. Daarom zou het nog mooier zijn dat Az PSV helemaal van de mat speelt en Ajax net met gelukje 1-0 wint in de 89e minuut.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
avatar

Lijkt me toch sterk dat dit serieus zo vooraf bedacht word. Ik geloof er vrij weinig van.

MAAR, ALS het echt waar is, en als je dan zo'n stoere gozer wilt zijn, gooi dan ook iets veel ergers. Zodat je zelf nog een erge straf kan krijgen. Want dat durf je dan niet he? Zou wel echt diep triest zijn.

JoAZ
Link gekopieerd!
avatar

Als FCUpdate ook maar een minuut onderzoek had gedaan voor ze iets plaatsten, hadden ze geweten dat het plaatje in kwestie door een Brabander gemaakt is.

Tonnie14
Link gekopieerd!
avatar

Daar zou je zomaar eens gelijk in hebben , ik geloof ook niet dat daar de afgunst groot is bij AZ .

JoAZ
Link gekopieerd!
avatar

Nota bene hun eigen brontweet heeft 9 uur voor dat dit artikel geschreven werd de credits aan een @Brabo4life gegeven.

Ik zag dit binnen een minuut. Kreeg dit plaatje voor het artikel ook doorgestuurd vanuit Brabantse vrienden. Maar minimaal onderzoek was blijkbaar teveel gevraagd.

Cheers
Link gekopieerd!
avatar

Nou ik heb weleens met een schuin oog naar die Ben side gekeken. Neeeeeee dat kunnen ze echt niet bedenken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen