Bijzondere details uit onderhandelingen Slot met Feyenoord: 'Familiecollectief, Slot leest alles, complete sleutelbos'

25 mei 2023, 23:24
Bijzondere details uit onderhandelingen Slot met Feyenoord: 'Familiecollectief, Slot leest alles, complete sleutelbos'

Arne Slot is minimaal nog een seizoen hoofdtrainer bij Feyenoord. Woensdag en donderdag waren er volop gesprekken met de Rotterdammers over zijn toekomst, die uiteindelijk een voor de landskampioen positief einde kregen. Het uitstekend ingevoerde 1908.nl kwam met een aantal saillante details over hoe de afgelopen dagen zijn verlopen.

Een van de redenen dat Slot is gebleven, is vanwege een ‘familiecollectief’ dat werd ingezet. “Unaniem wil iedereen in de omgeving van de succescoach dat hij nog minimaal één seizoen werkzaam is voor Feyenoord”, schrijft 1908.nl. Dat zette Slot extra aan het nadenken, waardoor hij een nachtje extra over zijn besluit sliep, op het moment dat hij de aanbieding van Feyenoord al te pakken had. Ook zouden Dennis te Kloese en huisjurist Joris van Benthem de juiste snaar hebben geraakt in de urenlange gesprekken.

Artikel gaat verder onder video

De ochtend erna hakte hij de knoop door om definitief bij Feyenoord te blijven. Ook kreeg hij extra mogelijkheden binnen Feyenoord. “Hij krijgt daarbij geen enkele sleutel, maar complete sleutelbos in handen van de club”, omschrijft de website de nieuwe machtsverdeling. Slot lichtte vervolgens zijn familie in, waarbij vader Arend ‘in huilen van geluk' uitbarstte. Broer Jakko deelde het nieuws vervolgens met de Nederlandse media, waarna het naar buiten kwam via de verschillende kanalen.

Slot zou alle ontwikkelingen rondom zijn persoon ook in de media op de voet volgen. “Arne Slot leest nagenoeg alles mee op- en in de (social) media. De Zwollenaar merkt op dat er veel onvrede heerst over de manier van zijn mogelijke vertrek naar Tottenham Hotspur, wat volgend seizoen naar alle waarschijnlijkheid geen Europees voetbal speelt. Is dit wel dé te zetten stap?”, schrijft 1908.nl.

Lees ook: Slot gaat enorm veel verdienen: 'Een salaris van een Premier League-manager'

Los van bovenstaande details heeft uiteraard ook meewogen dat hij in De Kuip een gigantisch salaris gaat verdienen en naar verluidt de best betaalde trainer ooit wordt. Tottenham Hotspur zou bovendien zijn geschrokken van het enorme bedrag dat voor de Bergentheimer op tafel zou moeten komen. De Engelsen hadden uiteindelijk ook nog niet doorgepakt op het moment dat Slot besloot te blijven.

“Feit is dat hij nooit een formele aanbieding van Spurs heeft gehad”, schrijft het NRC namelijk in een analyse. Anderzijds had de coach het ook tot een botsing kunnen laten komen, om een overgang te forceren. Dat deed hij niet, mede omdat er zoveel vertrouwen in hem is, merkte ook de ochtendkrant op. “Zijn positie is sterker dan ooit, het beleid van de club is voor een belangrijk deel op hem ingericht.”

Wie wint de Champions League Finale?! Zet één euro in en win €100,00 als Manchester City wint! ⚽

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
avatar

Dit kan een win win situatie voor beide partijen worden. Als hij het volgend seizoen weer goed doet, vooral in Europa kan hij dan mogelijk naar een nog grotere club dan de Spurs en Feijenoord zal daar dan onder andere wat betreft transfers de vruchten weer van plukken. Ten Hag zal een positief voorbeeld voor hem zijn zolang het maar geen Frank de Boer effect wordt.

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

Hij had deze stap moeten maken, maar een gezin speeld altijd een grote rol in zulke grote onderhandelingen .Nu word er gezegt, hij durft het niet in een grote competitie en zullen volgend jaar evt....nog wel twee keer nadenken want, bij AZ zomaar weggelopen, Bij Feijenoord kampioen en weer niet netjes met een grote club uit de PL omgegaan, staat weer niet netjes op zijn CV . Wel jammer maar we gaan het meemaken allemaal, niets is zo veranderlijk als de proffesionele voetballerij.

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

Bij az niet weggelopen hoe vaak blijven men deze onzin herhalen . De reden waarom hij dus niks zei de laatste week ook . Contract liep af,az deed niet echt moeite om hem te houden,dus ging hij praten met een club die hem wel echt wou . Is wat anders dan nog 2 jaar onder contract staan en een opwaardering krijgen of niet joh

ADB1973
Link gekopieerd!
avatar

Niet weggelopen. Ze waren in Almaar niet gecharmeerd van de ambities van Slot. Hij is door AZ eigenlijk best wel onprofessioneel behandeld.

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
avatar

Hij is inderdaad bij AZ niet weggelopen. Als een club je werkelijk wilt behouden dan ondernemen ze snel actie net zoals Feijenoord nu gedaan heeft, bij AZ was dat duidelijk niet zo. Wat betreft de Spurs is dat niet zo'n grote club in vergelijking met City, Liverpool, Chelsey etc. Het is eerder de meest onrustige club die al tijden geen echte prijs gewonnen en een trainerskerkhof is. Of met Feijenoord Europa in op het hoogste podium of een seizoen zonder met de Spurs dan ga je als trainer wel nadenken of dit de juiste stap is met de wetenschap dat je daar zo weer op straat kan staan als de resultaten even niet goed zijn.

Deblauwe1
Link gekopieerd!
avatar

Tottenham heeft volgens mij nog nooit iets gewonnen. Ze doen normaal wel altijd mee, maar redden het nooit

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

In nederland was het gat tussen ons en 020 groot ,maar in engeland is het gat tussen tottenham en man city liverpool etc vele malen groter. Slot had misschien 4e geworden ,en dat zou ook niet goed geweest zijn . Want die levy denkt dat ze kampioen kunnen worden

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen