Mislintat blij met komst Kelvin de Lang bij Ajax: 'Hij is de juiste persoon voor deze baan'

24 mei 2023, 17:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Kelvin de Lang wordt de nieuwe hoofdscout van Ajax, zo bevestigt de club woensdagmiddag. Hij komt over van Manchester City, waar hij de afgelopen zes jaar in de scouting werkte. Maandag meldde Football Insider al dat Ajax belangstelling had voor De Lang, waarna De Telegraaf zijn komst bevestigde.

De 35-jarige Nederlander wordt de opvolger van Henk Veldmate als hoofdscout. Veldmate is vanaf volgend seizoen internationaal scout bij FC Groningen. Ajax raakte onder de indruk van het werk dat De Lang heeft verricht bij Manchester City. Ook de kersverse Premier League-kampioen was tevreden, want hij kon een nieuw contract tekenen. De Lang kiest echter voor een dienstverband bij Ajax.

Artikel gaat verder onder video

"We zijn blij dat Kelvin heeft besloten om bij Ajax te tekenen", zegt directeur voetbalzaken Sven Mislintat. "Hij is de juiste persoon voor deze baan. We zochten naar een moderne hoofdscout met kennis van de huidige internationale voetbalwereld. Kelvin weet waar Ajax voor staat. Met de ervaring die hij bij City heeft opgedaan en zijn competenties brengt hij aanvullende kwaliteiten mee naar het huidige scoutingteam. Ik kijk er erg naar uit om nauw met hem te gaan samenwerken."

Ajax wil volgens Ajax Showtime verder Casimir Westerveld aanstellen als hoofd jeugdopleiding of hoofd talentontwikkeling. Westerveld is op dit moment hoofd jeugdscouting bij Ajax en is verantwoordelijk voor het aantrekken van talenten van andere clubs. Na het vertrek van Ouaali zien de Amsterdammers voor Westerveld een grotere rol binnen de club weggelegd.

Zo lijkt het erop dat er steeds meer functies worden ingevuld bij Ajax. Met de komst van Mislintat werd de openstaande vacature van technisch directeur ingevuld en Jan van Halst kon als voetbalcommissaris aan de slag in de Raad van Commissarissen bij de Amsterdammers. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen