Verdeling Europese tickets: AZ kan gitzwart scenario Ajax voorkomen na bekerzege PSV

1 mei 2023, 07:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

PSV hoopt zich via de Eredivisie te verzekeren voor Champions League-voetbal met de huidige tweede plaats, maar door de winst van de KNVB Beker hebben de Eindhovenaren in elk geval zeker een Europa League-ticket op zak. Ook als Ruud van Nistelrooij met zijn elftal de tweede én derde plaats in de Eredivisie nog weggeeft, gaan ze de play-offs in van de Europa League.

Dat is de consequentie van het feit dat PSV zondagavond na strafschoppen van Ajax won. Als de stand in de Eredivisie niet meer verandert, gaat koploper Feyenoord de groepsfase van de Champions League in. PSV gaat als nummer twee de voorrondes van het miljardenbal in. Omdat het EL-ticket van PSV doorschuift, profiteert Ajax mee: zij gaan als er niets verandert als nummer drie de play-offs voor de Europa League in.

Artikel gaat verder onder video

Virtuele verdeling:
1. Feyenoord (groepsfase Champions League) 

2. PSV (derde voorronde Champions League) 

3. Ajax (play-offs Europa League) 

4. AZ (derde voorronde Conference League) 

5-8: Sparta, FC Twente, FC Utrecht & NEC (play-offs om een voorronde ticket Conference League)

Als PSV de derde plaats nog weggeeft aan Ajax, worden de tickets tussen de tweede en derde plaats omgedraaid en blijft verder alles onveranderd. Mocht AZ nog tweede of derde worden en Ajax blijft onder AZ en Feyenoord, dan krijgt John Heitinga met zijn ploeg slechts een Conference League-ticket. De bekerwinst geeft PSV namelijk minimaal toegang tot de voorrondes van de Europa League.

Conference League-winst AZ
Mocht AZ de Conference League winnen, dan kan dat nog redding brengen voor Ajax in een bovenstaand scenario. Dan gaan er vanuit Nederland namelijk twee teams richting de Europa League en wordt er in de play-offs om een voorronde Conference League-ticket gespeeld. In feite krijgt Nederland geen extra Europees ticket, maar wordt er een Conference League-ticket ingeruild voor een Europa League-ticket. Dan zou Ajax als nummer vier nog de Europa League kunnen halen. 

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Az wint de conf l niet

BollaReus
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax moet !!! gewoon alle 4 resterende wedstrijden winnen en dat kan nog zeker met de inzet van gisteravond en nog beter indien mogelijk. Als PSV steekje laat vallen, kan ook zeker en Ajax heeft beter doelsaldo dan wordt Ajax 2e. Dit zwakke Ajax met spelers van een amateurmentaliteit mag blij zijn om dit seizoen nog Europa in te mogen gaan. Feyenoord heeft dankzij de misère bij zowel Ajax als bij PSV (De Jong/Groningen o.a.) en dankzij hun inzet de titel verdiend al binnen. Het is Feyenoord gegund, maar of het vervolg in de CL ook succes zal brengen is de vraag. Wel zijn 40 miljoen al verdiend. Prima Feyenoord.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen