Zaakwaarnemer Van Nistelrooij over PSV: 'Een directie met sterk leiderschap zou ook kunnen zeggen...'

25 mei 2023, 16:18
Zaakwaarnemer Van Nistelrooij over PSV: 'Een directie met sterk leiderschap zou ook kunnen zeggen...'

Rodger Linse, de zaakwaarnemer en goede vriend van Ruud van Nistelrooij, stelt dat de opgestapte oefenmeester van PSV mede vertrok vanwege een gebrek aan steun vanuit de clubleiding. “Ruud stond er dan vaak alleen voor. Een directie met sterk leiderschap zou ook kunnen zeggen: dit is de lijn van de trainer en dit is de norm." 

Dat vertelt Linse bij de NOS over het vertrek van Van Nistelrooij bij PSV. De coach wilde zelf nog geen tekst en uitleg geven over zijn besluit, maar in de persoon van zijn zaakwaarnemer komt toch de eerste reactie uit zijn kamp naar buiten. Dat de directie niet geheel op één lijn zat met Van Nistelrooij, blijkt wel uit de woorden van zijn belangenbehartiger. "Eerst werd verteld dat spelers hun beklag hebben gedaan bij de directie. Op de persconferentie werd gezegd dat de spelers werden weggestuurd en dit met de trainer zelf moesten bespreken." 

Waar tijdens de persconferentie van Marcel Brands en Earnest Stewart nog wel tussen neus en lippen door werd gemeld dat het een haastige beslissing leek van Van Nistelrooij, die binnen enkele minuten na het bekend maken direct door ging naar zijn spelersgroep, is dat volgens Linse wel degelijk anders. “Het is een weloverwogen beslissing geweest”, verduidelijkte Linse. 

Lees ook: Een directie met sterk leiderschap zou ook kunnen zeggen

Na de onrust besprak Linse alle scenario’s met de hoofdtrainer van PSV. "Ruud is zowel principieel als realistisch. Maar dit besluit is eerder realistisch dan principieel”, zei Linse, die een verschil van visie merkte tussen de clubleiding van PSV en de coach Van Nistelrooij. De onrust in de media heeft uiteindelijk de bal doen rollen. "Toen dat verhaal over die klachten kwam, is er in korte tijd heel veel losgekomen. Er ontstond een sneeuwbaleffect." 

Wie wint de Champions League Finale?! Zet één euro in en win €100,00 als Manchester City wint! ⚽

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

bonaire
Link gekopieerd!
avatar

Hij wou in eerste instantie niet eens de trainer worden . Dan doe je dit uit club liefde , en natuurlijk de nodige druk die op hem is uitgevoerd denk ik . En dan zijn er spelers die lopen klagen , om welke reden dan maar ook. Stewart en Brands zijn eigenlijk lichtgewichten voor de functie die ze hebben bij PSV . Hebben het over Ruud van Nistelrooij , niet over iemand die niemand kent . En dan laten ze ook nog eens 2 dragende spelers weggaan , en komt er niks voor terug . Maar aan bepaalde spelers ligt het niet toch , geweldige inzet met zijn allen , of toch niet ?? Op elke linie liep wel een clown , kijk bijvoorbeeld naar die geweldige verdediger Ramalho

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen