Ajax bereikt akkoord met Tahirovic: Bosniër tekent contract in Amsterdam

21 juni 2023, 16:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax heeft de komst van Benjamin Tahirovic wereldkundig gemaakt. Nadat de club zondag al een akkoord bereikte met AS Roma, ligt er nu ook een akkoord met de speler zelf. De transfer kondigde zich eerder op de zondag al aan, want vanuit Italië werd al melding gemaakt van de concrete Amsterdamse interesse. Volgens journalist Fabrizio Romano betaalt Ajax inclusief bonussen een bedrag nabij de 8,5 miljoen euro. 

De Amsterdammers melden in een persbericht dat het akkoord met Tahirovic betekent dat de transfer nu definitief beklonken is. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat is dolblij met de komst van Tahirovic: "Benjamin is een sterke en balvaste middenvelder. Hij is een groot talent met een geweldige mentaliteit."

Artikel gaat verder onder video

Dit seizoen heeft de Bosniër elf wedstrijden gespeeld voor het Roma van José Mourinho. In totaal heeft Tahirovic vier interlands gespeeld voor Bosnië-Herzegovina. Niet alleen Ajax wilde de middenvelder hebben, want ook Olympique Marseille, Genoa, Sassuolo en Salernitana zouden interesse hebben getoond. Tahirovic kiest echter voor Ajax, waar hij een vijfjarig contract tekent.

Eerder werd Branco van den Boomen al gehaald door Ajax, ook voor het middenveld. Deze spelers moeten misschien volgend jaar wel de concurrentie met elkaar aangaan. Ajax is nog niet klaar op de transfermarkt: zo is bekend dat Shurandy Sambo in beeld is om de rechtsbackpositie te versterken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja ze geven weer veel geld uit maar of dit een gerichte aankoop is betwijfel ik

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als het goed is heeft de nieuwe trainer van PSV ook een lijstje met spelers die hij wil afgegeven bij het bestuur. Ik ben benieuwd hoeveel "gerichte aankopen" daarbij zitten. Als jij je nou bij je clubje onder de grote rivieren houdt en stopt met dat gelul in de ruimte is iedereen hier beter af. En nog één ding: kijk niet naar vrouwenvoetbal want die lopen er ook schaars gekleed bij 😂, zelfs die bij PSV.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jij ook niet zelfbenoemde koninkje . Je loopt hier maar te janken over de media en ant ajax haters etcetc ,en deze duitser te verdedigen maar ook jij weet geen flikker . Wat hij tot nu toe heeft gekocht en hoe hij te werk gaat (heitinga ,rvc). Is niet bepaald hoopvol. Deze jongen wordt gekocht . Maar als hij echt goed was geweest had roma hem verhuurt niet verkocht Maar goed je merkt het vanzelf wel allemaal . Vorig jaar met schreuder zei ik hier hetzelfde . Na een half jaartje stilte kruipen de 'supporters' zoals jij weer uit hun hol . En gaan weer arrogant doen . Geld hebben is geweldig als je weet wat je ermee doet . Dat moet deze duitser eerst nog bewijzen

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als 20 jarige onder Mourinho.. Die man laat nooit jonkies spelen. Dus ben benieuwd, 20 jaar en max 8,5m dan kan je er vrijwel geen verlies op draaien.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als hij echt goed is, wordt hij verhuurt aan ajax. Nu verkopen ze hem . Mourinho is een eikel ,maar niet dom

nuvolari
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

als dat maar goed gaat in de kleedkamer, een bosniër en een servier....

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goede zet van ajax Sterke speler En bal vast Een goede aankoop

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen