Basiskracht van Ajax geeft John Heitinga maand na dato lelijke trap na

6 juni 2023, 20:28
Foto: © ProShots

Ajax eindigde het afgelopen seizoen zonder prijs. De Amsterdammers hadden eind april een uitgelezen mogelijkheid om de TOTO KNVB-beker te winnen, maar moesten in de finale tegen PSV het onderspit delven na strafschoppen. Gerónimo Rulli erkent dat Ajax, dat destijds onder leiding stond van John Heitinga, zich beter had kunnen voorbereiden op de strafschoppenserie.

Ajax trainde voorafgaand aan de finale niet op strafschoppen. Nadat er na de reguliere speeltijd en verlengingen een 1-1 tussenstand op het scorebord stond, volgde een strafschoppenserie. Daarin faalden Brian Brobbey, Jurriën Timber en Edson Álvarez namens Ajax, waardoor de missers van André Ramalho en Ibrahim Sangaré PSV niet deerden. Heitinga gaf na afloop eerlijk toe dat zijn elftal vooraf niet had geoefend op het nemen van strafschoppen. "Het blijft een loterij", zei de oefenmeester, die inmiddels te horen heeft gekregen dat er volgend seizoen binnen de trainersstaf van Ajax geen plek voor hem zal zijn.

Artikel gaat verder onder video

Rulli trekt de theorie van Heitinga ruim een maand later publiekelijk in twijfel. "Je kunt erop trainen en dat hadden we niet gedaan", vertelt de Argentijnse doelman tegenover Ajax TV. "Je moet op de één of andere manier met de adrenaline zien om te gaan. Ik houd ervan, omdat dit het enige moment is waarop jij de held kan zijn. Ik vind een penaltyserie geen loterij. Het zijn momenten waarop je je als keeper heel belangrijk voelt." Rulli keerde de strafschop van Ramalho, terwijl de poging van Sangaré vanaf elf meter op de paal belandde.

Rulli is optimistisch gestemd over volgend seizoen. Ajax besloot het teleurstellend verlopen seizoen uiteindelijk op een teleurstellende derde plaats in de Eredivisie, met liefst dertien punten minder dan landskampioen Feyenoord. "We weten dat er een team beter was dan wij. Met dat in het achterhoofd moeten we proberen om beter te worden en ons kampioenschap terug te pakken", aldus de keeper.

Reacties

The all blacks
Link gekopieerd!
avatar

Noem je dit een lelijke natrap? Je kunt het ook overdrijven

larsko
Link gekopieerd!
avatar

Nou nou ... wat een natrap zeg... maruh... Rulli? Die ligt er volgend seizoen ook gewoon uit hoor...

KingCrimson
Link gekopieerd!
avatar

Fc Ophef.....................

HansKuypers22
Link gekopieerd!
avatar

Dat is nu precies wat bij Heitinga nog ontbreekt. Af en toe een arm om je speler heen slaan en je spelers individueel in het openbaar verdedigen door dik en dun. Een mooi voorbeeld vond ik Bassey. Aan alles kon je zien dat deze voetballer wel potentie heeft, maar in de afgelopen periode om welke reden dan ook zich diep ongelukkig voelde. En dat los je niet op door zo iemand op de bank te zetten. En voor zover ik dat kan beoordelen gebeurde dat wel. Gisteren werd Jans nog opgevoerd als mogelijke trainer. Hij is juist het type trainer dat een aantal spelers nodig heeft om zich verder te ontwikkelen. Hij is een echte leraar.

ToonBazelmans08
Link gekopieerd!
avatar

Die keeper moet niet lullenen Heitinga de schuld geven. Hij moet de strafschoppen pakken of tegen houden en dat deed hij niet. Dan is toch een keeper schuldig. Wel een beetje zwart wit gedacht.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen