Romano bevestigt: Bayern pikt 'lievelingetje van Tuchel' gratis op in Dortmund

7 juni 2023, 21:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Bayern München gaat zich versterken met Borussia Dortmund-speler Raphaël Guerreiro. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano en Sky Sports Germany zijn de club en de deze zomer transfervrije speler het inmiddels eens over een driejarig contract en vindt de medische keuring volgende week plaats. 

Daarmee zou een vurige wens van trainer Thomas Tuchel in vervulling gaan. De oefenmeester werkte immers al zeer succesvol samen met de  29-jarige Portugees, die zowel als linksback als op het middenveld uit de voeten kan. In het seizoen 2016-17 kwam Guerreiro onder Tuchel 35 keer in actie en scoorde hij zeven keer voor BVB, terwijl hij ook negen assists verzorgde.

Artikel gaat verder onder video

Volgens het voetbaltijdschrift Kicker speelde Tuchel al eerder met de gedachte om Guerreiro mee te nemen naar een volgende club. In zijn periode bij Paris Saint-Germain, waar hij van 2018 tot 2020 werkzaam was, lukte het echter niet om de veelzijdige Portugees los te weken van zijn club. 

Bayern shopt bepaald niet voor het eerst bij een binnenlandse concurrent. In het verleden werd ook Robert Lewandowski gratis overgenomen van Dortmund, terwijl doelman Alexander Nübel (inmiddels verhuurd aan AS Monaco) en Leon Goretzka transfervrij werden opgepikt bij Schalke 04. Bovendien lijkt de club deze zomer ook RB Leipzig van een vaste kracht te gaan beroven: Konrad Laimer zou eveneens transfervrij de overstap gaan maken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen