Berghuis mogelijk geschorst door aanklager na klap richting FC Twente-fan

8 juni 2023, 16:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Steven Berghuis moet mogelijk drie wedstrijden brommen na het incident bij de wedstrijd tegen FC Twente. De buitenspeler van de Amsterdammers sloeg na het duel een fan voor het betreden van de spelersbus. De aanklager betaald voetbal wil Berghuis daarvoor drie duels schorsen, waarvan één voorwaardelijk. Daar moet de speler nog op reageren.

Dat meldt De Telegraaf. Het gedrag van Berghuis was weliswaar niet binnen de lijnen, maar is wel in strijd met de gedragscode die er heerst voor voetballers, opgesteld door de KNVB. Met zijn actie brengt hij de voetbalsport in het algemeen in diskrediet, zo is de lezing van de aanklager betaald voetbal. Dat hij daarbij werd 'werd geprovoceerd door grove beledigende uitlatingen' wordt echter wel meegewogen.

Als Berghuis akkoord gaat met de straf, dan ontbreekt hij de eerste drie competitiewedstrijden. Dat heeft te maken met de openstaande schorsing die hij sowieso moet uitzitten na zijn vijfde gele kaart in het vorige seizoen, die hij pakte tegen FC Twente. Daar komen dan drie wedstrijden bij, waarvan één voorwaardelijk en is hij de eerste drie wedstrijden dus niet van de partij.

Berghuis heeft weliswaar spijt betuigd na zijn actie, maar kan dus vrezen voor een forse straf. Als hij besluit om het voorstel niet te accepteren, dan komt de zaak bij de tuchtcommissie. De Ajacied werd door bondscoach Ronald Koeman niet opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Of deze actie daar een rol in heeft gespeeld, is een vraag die de bondscoach komend weekend tijdens zijn eerste persmoment ongetwijfeld gaat beantwoorden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je hebt als speler een voorbeeldfunctie waardoor zijn gedrag niet goed te praten valt. Maar de supporters zijn ook niet bepaald lieverdjes en als jij de ene na de andere verwensing naar je hoofd krijgt is het mijn inziens logisch dat je dan op een gegeven moment door het lint gaat voorbeeldfunctie of niet, dat gebeurt bij bijna iedereen. Zo'n clown als die Mourinho die tijdens en na de wedstrijd tussen Roma en Sevilla tegen scheidsrechter Taylor onbeschoft bezig was wat zou hij voor een straf krijgen dan, terwijl hij al heel vaak veel te ver buiten zijn boekje is gegaan.

Boy Acosta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goed zo, bij Feyenoord had hij ook van die rare fratsen maar dan binnen de lijnen. Ik moet altijd lachen van zulke personen Haha, haha. Hij moest en zou naar Ajax om kampioen te worden.(Hi, Hi, niet dus ) Gelukkig is hij op ge rot is sfeer naar de kloten brengen altijd een grote bek en je team in de stik laten. Heeft de kans gekregen waar hij nu is van Feyenoord.(wilde met goede voetballers spelen) Kun je na gaan voetballer van het jaar geworden bij Ajax(de andere zooitjes niet mee gerekend) Voetballers met een mulo diploma kunnen ook een voetbal club niet runnen. Voor straks lekker slapen,en morgen gezond weer op. Joepdoei.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik begrijp het, maar toch vind ik het een verkeerd signaal. Vooral als je er tegenover zet dat FC Twente die malloot helaas de kans heeft gegeven om zijn woordje te doen (liegen) en de boel te ontkennen.

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ach het zal wel weer hetzelfde aflopen als bij rutte!! ik heb enorme spijt , ik begrijp dat ik dat nooit had moeten doen en ik betreur het ten zinste!! hop afgelopen vrijspraak! hij moet gewoon niks geen voorwaardelijk krijgen altijd dat voortrekken van die ajacieden! gewoon 5 wedstrijden schorsen!! klaar!

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vind het frapant dat er nu commentaar komt van de aanklager van de KNVB. Maar een crimineel wordt niet door de aanklager of KNVB veroordeeld. Messtekerij en drugshandel valt in goede aarde bij deze mensen, maar het verdedigen van een persoon tegen racisme moet betrafd worden

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen