Bizarre situatie in La Havre: opponent Dijon keert niet terug na veldbestorming, titel zekerheid

2 juni 2023, 23:02

Het is behoorlijk onrustig op de Franse velden op het tweede niveau. Nadat eerder het duel in Bordeaux definitief werd gestaakt nadat een fan twee spelers omduwde, ging het ook mis bij het treffen tussen La Havre en Dijon. De supporters kwamen een halve minuut te vroeg het veld op om het kampioenschap in de Ligue 2 en promotie naar de Ligue 1 te vieren. Daardoor werd het duel tijdelijk gestaakt. Opponent Dijon weigerde vervolgens om terug te keren op het veld, waardoor de 1-0 voorsprong van La Havre blijft staan én het promoveert.

Bij FC Metz, dat met een 3-2 overwinning van het veld stapte, werd ook al groots feest gevierd, maar dat is formeel te vroeg. Bordeaux kan in het gestaakte duel op doelsaldo nog over die club heen, al staat het met 1-0 achter en moet er een verschil van vier goals goedgemaakt worden. Bovendien kan die club ook nog gestraft worden na het wangedrag van de fans. Hoe loopt deze titeltwist af?

Het feest bij FC Metz, dat nog niet helemaal zeker is van de tweede plaats:

Reacties

Ruud van der Meulen
Link gekopieerd!
avatar

Het is Le Havre en niet La Havre...

1
FC1993
Link gekopieerd!
avatar

La Havre 🤣🤣🤣

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen