Daley Blind klopte na middernacht op hoteldeur van Danny: 'Dit wil je helemaal niet horen van je zoon'

4 juni 2023, 19:13
Foto: © ProShots

Daley Blind had het zwaar met de mindere prestaties van het Nederlands elftal in de periode waarin zijn vader Danny bondscoach was. Dat vertelde Daley deze week in zijn podcast Football is Life. Zijn vader Danny was ook aanwezig bij de podcast en vertelde een opvallende anekdote. 

Onder leiding van Blind kwalificeerde Oranje zich niet voor het EK 2016 en werd vervolgens de basis gelegd van een slechte kwalificatiereeks voor het WK 2018, waarvoor Oranje zich uiteindelijk ook niet kwalificeerde. "Op dat moment speelden we als team niet goed, maar ik persoonlijk ook niet. Dat heb ik mezelf wel vaak aangetrokken. Ik had daar beter moeten presteren. En dan voelt dat zwaarder wanneer je vader de bondscoach is. Dat doet soms wel pijn", gaf Daley Blind toe. 

Artikel gaat verder onder video

Danny vertelde vervolgens dat Daley zich heel schuldig voelde na de 3-0 nederlaag tegen Turkije op 6 september 2015, in zijn tweede interland als bondscoach. "Toen werd er na middernacht geklopt op mijn deur. Het was Daley, om min of meer zijn excuses aan te bieden. Voor wat er die avond door hem en het hele team gepresteerd was. Toen heb ik gezegd: 'Of je komt naar binnen en we drinken een fles wijn op met z’n tweeën en het is klaar, of je gaat heel snel naar je bed.' Want dat wil je helemaal niet horen van je zoon."

"Je bent onderdeel van een team en zo moet je daarnaar kijken", vervolgde de voormalig bondscoach. "Ik sta er nuchter in, je hebt gewoon een rol. Volgens mij is er geen speler die mij kan verwijten dat ik anders naar Daley kijk dan naar hem. Je bent eigenlijk nog objectiever dan objectief. Ik kan zeggen dat ik het op een natuurlijke manier denk in te vullen. Toen hij scoorde tegen Amerika, was ik eigenlijk alweer met wat anders bezig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allemansvriend ;)
Link gekopieerd!
avatar

Lekker bezig.. ik ben het volledig met je eens.. ik was geen lid van de site moet ik eerlijk zeggen.. kwam het artikel tegen waarna ik automatisch de comments las.. en zal het helemaal 100 % houden ;) ben ajacied dus trok me de hatelijke comment van koempel extra aan , maar goed zeg altijd maar.. zal nooit ruzie maken met iemand omdat hij voor feyenoord is.. maar ls iemand dat met mij wil omdat ik voor ajax ben.. zal ik daar niet voor weglopen..;) dus voelde me eigenlijk geroepen te registreren en toch even te reageren op zijn en uiteraard hou comment @ lekker bezig.. het is en blijft een sport.. entertainment.. en natuurlijk komen er emoties bij kijken.. maar een ieder die met normen en waarden is opgevoed , beseft dat dat ook een grens heeft.. dus ik denk dat koempel maar gewoon op ze zolder moet blijven terwijl hij rukt naar zijn feyenoord vlag kijkt.. ' no offence ' maar dit soort hatelijke comments die jij plaats zijn nergens voor nodig..;) :d

1
1
Koempel
Link gekopieerd!
avatar

Alhoewel niets erger is dan ajaks, ben ik absoluut niet voor dat Rotterdamse tokkieclubje. Support your locals, topclubs zijn voor kinderen!

1

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen