FC Emmen heeft eindelijk beet: 'Hij heeft in onze gesprekken een zeer gedreven indruk gemaakt'

16 juni 2023, 10:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Fred Grim is de nieuwe hoofdtrainer van FC Emmen. De 57-jarige oefenmeester heeft op De Oude Meerdijk zijn handtekening gezet onder een contract voor twee seizoenen. Bij Emmen is Grim de opvolger van Dick Lukkien, die aan de slag gaat bij FC Groningen.

Lukkien maakte in maart bekend dat hij na het seizoen de overstap naar Groningen zou maken. Sindsdien ging Emmen in gesprek met meerdere mogelijke opvolgers. Danny Buijs koos uiteindelijk voor een avontuur bij Fortuna Sittard. Rob Penders (FC Eindhoven) en Ivar van Dinteren (FC Twente) kwamen er niet uit met de club, die via de nacompetitie degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie.

Artikel gaat verder onder video

De zoektocht is geëindigd bij Grim. "Fred is een ervaren trainer die in onze gesprekken een zeer gedreven indruk maakte. Zijn visie op voetbal sluit aan bij de visie van FC Emmen. Hij weet als speler en als trainer wat er gevraagd wordt in topsport en kan ons helpen om de volgende stap te zetten, zoals hij bij RKC al heeft bewezen", aldus technisch manager Mike Willems.

Grim, die als hoofdtrainer eerder werkzaam is geweest bij Jong Ajax, Almere City, Jong Oranje, RKC Waalwijk en Willem II, heeft zin in de nieuwe uitdaging. "Er hangt bij FC Emmen een gemoedelijke sfeer, waarin persoonlijk contact en het menselijke aspect belangrijk zijn. Dat past goed bij me. Er wordt bij deze club hard gewerkt aan de toekomst en ik wil daar graag een bijdrage aan leveren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen