Feyenoord en Benfica akkoord over transfer Orkun Kökçü: dit zijn de financiële details

10 juni 2023, 12:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Orkun Kökçü verruilt Feyenoord voor Benfica. De clubs hebben volgens diverse media een akkoord bereikt over de transfer van de 22-jarige middenvelder. Inmiddels zijn er ook verschillende financiële details van de deal bekend geworden. 

Feyenoord ontvangt een vast bedrag van 25 miljoen euro voor de aanvoerder. Daarbovenop heeft algemeen directeur Dennis te Kloese bedongen dat 25 procent van de transferrechten in handen van de Rotterdamse club blijven. Kökçü zal in de Portugese hoofdstad zijn handtekening zetten onder een lucratief contract tot de zomer van 2028, waarmee hij meteen de best betaalde speler van Benfica wordt. In de overeenkomst van Kökçü wordt een afkoopsom van 120 miljoen euro opgenomen.

Artikel gaat verder onder video

Niet eerder verkocht Feyenoord een speler voor zo veel geld. Het record is op dit moment nog in handen van Luis Sinisterra, die een jaar geleden voor 25 miljoen euro werd verkocht aan Leeds United. Feyenoord verdient door de verkoop van Kökçü in elk geval 30 miljoen euro.

Kökçü had als spelmaker, aangever en doelpuntenmaker het afgelopen seizoen een groot aandeel in de landstitel van Feyenoord. In totaal speelde de middenvelder 175 wedstrijden voor de Rotterdamse club.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Hansklok
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hopelijk trap die gare scout wel ergens in a wanker

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen